Сон тривалістю від 6 до 8 годин значно скорочує ризик виникнення коронарних захворювань сердца та інсульту.

Таким чином, оптимальний час сну становить близько 7 годин. До такого висновку прийшли дослідники після аналізу показників здоров'я понад одного мільйона чоловік, повідомляє Indepedent.

Згідно з даними дослідження, представлених на Європейському конгресі кардіологів у Мюнхені, люди, які сплять менше 6 годин або більше 8 годин, частіше за інших страждають від ішемічної хвороби серця або інсульту.

З'ясувалося, що дефiцит сну збільшує шанси виникнення смертельних захворювань на 11 %. Однак для любителів поспати більше 8 годин ці ризики ще вище — на 33 % більше, стверджують дослідники.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Отримані результати свідчать про те, що недостатній і надмірний сон негативно позначаються на роботі серця, заявив автор дослідження доктор Эпайминондас Фонтас (Epameinondas Fountas) з Центру серцевої хірургії Онассіс в Афінах.

За словами кардіологів, необхідно провести більше досліджень на цю тему, які допомогли б встановити, яким чином сон впливає на такі біологічні процеси, вуглеводний обмін, артеріальний тиск та виникнення запалення.

Втім, дослідники стверджують, що не слід турбуватися даремно, якщо ви звикли довго не залишатися на ногах або навпаки любити повалятися на вихідних в ліжку.

"Проте, якщо у вас виникають регулярні проблеми зі сном, то краще проконсультуватися зі своїм лікарем", — підсумувала старша медсестра британського Heart Foundation Емілі Макграт (Emily McGrat).

Нагадаємо, вчені стверджують, що власники котячих набагато рідше страждають від хвороб серця і мозку. Нове дослідження показало, що погладжування кішок може надавати профілактичний ефект.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники з Монреальського університету (Канада) довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Також Знай.uа" писав, чому ми прокидаємося раніше будильника