Існує думка, що заняття йогой допомагають запобігти багато захворювань і порушеннь в роботі організму. У їх числі метаболічний синдром, діабет, захворювання щитовидної залози і навіть депресія.

Недавні дослідження стверджують, що заняття йогою також позитивно впливають на сексуальне здоров'я як у жінок, так і у чоловіків, пише Medical News Today.

Результати наукових досліджень на цю тему, опубліковані в The Journal of Sexual Medicine" довели, що йога покращує сексуальну функцію у жінок, особливо у віці 45 років.

У дослідженні взяли участь близько 40 жінок. Протягом 12 тижнів вони повинні були відвідувати курси йоги і повідомляти про позитивнi або негативнi зміни.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

По закінченню цього терміну, у більшості жінок спостерігалося значне поліпшення за всіма параметрами Індексу сексуальної функції: "бажання, збудження, виділення еякуляції, оргазм, задоволення і біль".

Близько 75 % випробовуваних повідомили про помітний прогрес у їх статевом життi після навчання східним методикам. В рамках дослідження всі добровольці навчилися 22 йога-позам, котрi, як вважають, покращують основні м'язи черевної порожнини та травлення, зміцнюють м'язи тазу і підвищують настрій.

Серед вивчених поз були Триконасана (також відома, як Трикутна поза), Бхуджангасана (поза Кобри) і Ардха Матсиендрасана (поза Царя Риб).

Також помітне поліпшення спостерігалася на сексуальному фронті у представників сильної статі.

Аналогічне дослідження, що включає 12-тижневий курс йоги, провів доктор Вікас Дхикава. Більшість чоловіків повідомили про значне поліпшення сексуальних функцій за такими параметрами: "бажання, задоволення, виконання, впевненість, синхронізація з партнерами, ерекція, контроль еякуляцію і оргазм".

Крім цього, порівняльне дослідження, проведене однією і тією ж командою вчених, показало, що йога є життєздатною і нефармакологической альтернативою флуоксетину для лікування передчасної еякуляції.

Нагадаємо, повторый статевий акт протягом ночі збільшує ймовірність завагітніти.

Як повідомляв портал "Знай.uа" австралійські вчені розповіли про сприятливі ефекти сексу на розумові здібності в літньому віці.

Також Знай.uа" писав, що таке чоловіча депресія.