Дослідники з Медичного коледжу Джорджії в США заявляють, що звичайна харчова сода допомагає в боротьбі з аутоімунними захворюваннями.

Сода знижує запальні процеси імунної системи, спрямовані проти організму, повідомляють медики.

Аутоімунні захворювання виникають в результаті збою роботи імунної системи. Замість того, щоб захищати наш організм від патогенів, імунітет разом з ними вбиває здорові клітини.

Експерименти, проведені на щурах показали, що звичайною соді під силу виправити помилку в організмі і налаштувати нормальну роботу імунної системи.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Два тижні поспіль гризуни отримували розчин харчової соди, якій змінив поведінку клітин-макрофагів у них в організмі.

Клітини M1, які призводять до запалення, трансформувалися в клітини M2, зменшують запальні процеси. Ці реакції вчені помітили периферичної крові, нирках, селезінці.

Як вважають дослідники, сода впливає на мезотелиальные клітини, з яких влаштовані тканини внутрішніх органів, і підсилює їх механізм імунного захисту.

Нагадаємо, вчені створять розумні пристрої, які зміцнюють імунну систему людського організму.

За словами вченого, головна особливість інноваційної розробки в тому, що пристрої будуть "заливатися в наші вени".

Як повідомляв портал "Знай.иа" американські дослідники встановили, що людська витривалість обумовлена мутацією, яка виникла приблизно 2-3 мільйони років тому.

Завдяки змінам в генетичному коді, люди змогли переміщатися на довгі дистанції

Також Знай.иа" писав, що дослідники з Медичної школи Університету Массачусетсу в США встановили, що прийом алкоголю призводить до потрапляння кишкових бактерій в кров людини.

Згідно з новим дослідженням, зловживання алкоголю з високою ймовірністю здатне викликати потужний імунну відповідь. Кількість ендотоксинів зростає, а слідом за ними посилюється навантаження на імунітет. Отруйні речовини потрапляють у кров через стінки кишечника, чия прохідність підвищується в результаті дії спиртних напоїв.