Представницям прекрасної статі потрібно не тільки любов і турбота, а й правильне харчування. Є ряд продуктів, без яких прекрасні дами починають чахнути і в'янути. І, навпаки, якщо ці делікатеси вчасно ввести в свій раціон, дівчата почнуть розквітати і молодіти.

Щоб завжди виглядати свіжою і відчувати себе в тонусі, жінкам важливо включати в свій раціон певні продукти.

Отже, пропонуємо вашій увазі топ найкорисніших продуктів для жінок:

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Червона морська риба

Лосось, форель, сьомга. У жирної червоної риби містяться важливі для жіночого здоров'я речовини. Це Омега-3 кислоти, що відповідають за еластичність і пружність шкіри і захищають її мембрану від пошкодження. Вони надають оздоровлюючі вплив на жіночу статеву систему, на серце, щитовидну залозу, а також покращують обмін речовин і травлення, допомагаючи скидати зайву вагу.

Цільні злаки

Коричневий рис, ячмінна крупа (перловка), пшоно, овес, а також висівки. Зернові - справжнє джерело складних вуглеводів, білка, вітамінів, мікро- і макроелементів, антиоксидантів, клітковини. Крім того, зернові прекрасно виводять шлаки з організму, насичують корисними речовинами шкіру, волосся і нігті.

Сир і кисломолочні продукти

Натуральний йогурт, кефір, кисле молоко. Сир насичений кальцієм, що дуже корисно для жіночих кісток і зубів, особливо в старшому віці, коли кістки стають крихкими. Включаючи в свій раціон різні молочні продукти, ми "підключаємося" до відмінного джерела корисного білка, амінокислот і вітамінів. Йогурт, кефір і прочаякісломолочка нормалізують мікрофлору кишечника, а значить, покращують шкіру, перешкоджають старінню, допомагають скинути зайву вагу.

Брокколі

Овоч, який, згідно з дослідженнями, допомагає запобігти раку молочної залози. Брокколі бореться із зайвою кількістю естрогенів в жіночому організмі, містить багато вітамінів С і А. Завдяки наявності в складі фолієвої кислоти, дуже корисна для вагітних і годуючих. Калій зміцнює серце, кальцій - кістки і зуби, залізо запобігає анемії, в тому числі пов'язану з менструацією. Виводить з організму вільні радикали і токсини.

Буряк

Корисна при збоях циклу. Цей жіночий продукт допомагає очищати кров і безболісно переносити критичні дні.

Авокадо

Не дарма входить до складу багатьох кремів і засобів по догляду за шкірою і волоссям. Фрукт наповнений корисними жирами, вітамінами А і Е, тому незамінний для жінок, бажаючих зберегти молодість і красу. Якщо в меню регулярно з'являється авокадо, зморшки будуть розгладжуватися, овал обличчя зміцнюватися, почервоніння і прищики зникати. Також авокадо добре впливає на серце і судини.

Оливкова олія

Корисно масло першого холодного віджиму. Це чудовий продукт для зміцнення серця, збільшення тривалості життя, збереження краси шкіри і волосся. Також дослідження показують, що оливкова олія допомагає захиститися від раку молочної залози.

Листова зелень, салати

У цю категорію входить вся зелень, від пекінської капусти до руколи і салату-латук. Зелень сприяє очищенню організму від шлаків, виводить солі важких металів і шкідливу для організму хімію, відмінно очищає печінку, зміцнює судини, сприяє травленню. У складі зелені цілий спектр корисних речовин: вітаміни, магній, фолієва кислота, каротиноїди, харчові волокна і навіть жирні омега-3 кислоти.

Журавлина

Ягода, яка зміцнює імунітет, постачає організм вітаміном С, допомагає боротися з інфекціями сечостатевої сфери, є хорошим сечогінним, допомагає ниркам, зміцнює серцево-судинну систему.

Горіхи

Для жіночого здоров'я корисні всі види, але найбільше - волоські. У горіхах багато мононенасичених поліненасичених жирів, що знижують рівень холестерину і працює на профілактику серцевих захворювань. Горіхи - прекрасне джерело "легкого" білка, який відмінно засвоюється організмом (на відміну від м'ясного). Амінокислота аргінін в складі горіхів сприяє підтримці гнучкості судин, зменшує загрозу атеросклерозу.

У волоських горіхах до того ж міститься рекордна кількість головного жіночого вітаміну Е і подвоєне, в порівнянні з іншими горіхами, кількість антиоксидантів. Це надає омолоджуючий ефект і сприяє красі і здоров'ю шкіри і волосся.

Гіркий шоколад

Радість для ласунів. Темний шоколад багатий на флавоноїди, антиоксидантами, які знижують рівень "поганого" холестерину і знижують кров'яний тиск. Тільки не перестарайтеся. Денна порція - 7 грам темного шоколаду.

Імбир

Містить гингерол, який має болезаспокійливу і седативну дію. Також імбир прискорює спалювання жирів.

Полуниця

Багата на вітамін С і антиоксидантами. Полуниця це не тільки смачна ягода, але і справжній еліксир молодості.

Нагадаємо, 10 продуктів, які врятують тебе від депресії цієї осені.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розповіли, що насправді стоїть за всіма хворобами.

Також "Знай.uа" писав, ці 5 продуктів, зроблять вас розумнішим.