Буває включаєш улюблену пісню і перед самим приспівом на шкірі різко виступають мурашки. Але чому так відбувається?

Дослідники з'ясували, що музика впливає на систему винагороди в мозку і призводить до викиду нейромедіатора, що відповідає за гарний настрій — дофаміну.

Зазвичай пік його викидів припадає на кульмінаційний момент у пісні. Так виходить, тому що людський мозок весь час намагається передбачити розвиток композиції. Чим довше кульмінація — тим сильніше кількість виробленого дофаміну.

Подібний ефект на людей надають секс, наркотичні речовини і азартні ігри.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Немає достовірних досліджень, чому в одних людей бувають мурашки, а інших ні. Однак деякі дослідники пов'язують їх появу з наявністю потужних центрів обробки емоцій у людей. Також вважається, що багато музикантів постійно відчувають це почуття.

Існує думка, підкріплене дослідженнями, що люди з "гусячою шкірою" володіють величезним творчим потенціалом і відрізняються високою креативністю.

Нагадаємо, нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігреней у чоловіків.

Всьому виною — висока концетрація жіночих статевих гормонів в крові у представників сильної статі.

Відомо, що рівень естрогену також впливає на розвиток мігрені у жінок. Дослідники вважають, що нове відкриття дозволить створити ліки від цього виснажливого неврологічного захворювання і дозволить по-новому поглянути на природу мігрені.

Як повідомляв портал "Знай.uа" група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань. Слід зазначити, що дане дослідження ефективності канабісу на основі суб'єктивних оцінок пацієнтів у таких масштабах проводиться вперше.

Також Знай.uа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу. Дослідники вважають, що експериментальна методика применительна до людей і допоможе багатьом хворим, страждаючим від діабету першого типу.