Всесвітня організація охорони здоров'я провела масштабне дослідження в Україні на тему ожирiння і прийшла до невтішних висновків.

З'ясувалося, що кожен четвертий громадянин нашої країни страждає від надмірної ваги.

Згідно з останньою статистикою, Україна займає 14-е місце з 53-х у рейтингу "найбільш жирних країн". У списку лідерів — Туреччина, Мальта і Британія.

Співробітники Всесвітньої організації виробили обчислення за показниками маси тіла і зросту людини. Це проста методика, яку можна проводити на дому в цілях профілактики ожиріння.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Наприклад, якщо ваша вага становить 98 кілограмів, а зріст — 160 сантиметрів, то отриманий індекс тіла буде дорівнювати 30, а це значить, що пора задуматися про свою дієту.

Нагадаємо, американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.

Дослідники вивчили вплив бета-гидроксимасляной кислоти, під назвою β-гідроксибутират, на процеси старіння.

Зазвичай гідроксибутират формується в печінці при окисленні жирних кислот в період голодування, інтенсивних фізичних вправ, а також низькокалорійних дієт. При низькому рівні крові з'єднання служить джерелом енергії для мозку.

Нове дослідження показало, що гідроксибутират відповідає за зв'язок між обмеженням надходять в організм калорій і уповільненням процесів старіння. Крім цього, бета-гидроксимасляная кислота омолоджує ендотеліальні клітини, з яких складається поверхню кровоносних і лімфатичних судин.

Як повідомляв портал "Знай.uа" немецкие знайшли зв'язок між виникненням раку грудей і вживанням жирних молочних продуктів. У ході досліджень фахівці дійшли висновку, що висока употреление жирних молочних продуктів сприяє зростанню ракових клітин.

Також Знай.uа" писав, дослідники з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.

Вчені давно довели, що ТГК (діюча речовина марихуани) здатна знімати біль, хронічну і при онкологічних захворюваннях, полегшувати симптоми епілепсії та ДЦП, депресії і посттравматичного розладу.