Нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігрені у чоловіків.

Всьому виною — висока концетрація жіночих статевих гормонів в крові у представників сильної статі.

У початому дослідженні взяли участь 17 чоловіків у віці 47 років, які страждали від нападів мігрені в середньому три рази на місяць.

Отримані результати обстеження порівняли з показниками 22 здорових чоловіків. У всіх учасників проекту спостерігався нормальний індекс маси тіла, що відповідає їхньому віку. Протягом дня вчені брали у випробовуваних кров і вимірювали рівні естрогену і тестостерону.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

З'ясувалося, що у пацієнтів з мігренню спостерігається підвищений рівень естрогену в крові — 97 пмоль / л приміром, у здорових чоловіків аналогічний показник становив 69 пмоль / л Рівень тестостерону в крові у представників обох груп було однаковим, але при цьому співвідношення тестостерон / естроген виявилося у людей з мігренню порівняно зі здоровими чоловіками зниженим проти 3,9 5,0.

За добу до початку нападу головного болю рівень тестостерону у піддослідних помітно виростав. Чоловіки з мігренню також частіше скаржилися на характерні симптоми нестачі тестостерону: зміна настрою, дефіцит енергії, проблеми з потенцією та ін.

Відомо, що рівень естрогену також впливає на розвиток мігрені у жінок. Дослідники вважають, що нове відкриття дозволить створити ліки від цього виснажливого неврологічного захворювання.

Нагадаємо, американські дослідники винайшли новий препарат, який швидко вбиває вірус грипу без побічних ефектів для організм.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.

"Знай.uа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.