Наші предки вірили, що ліс це таємнича територія, на якій мешкали фантастичні істоти. Сучасних мандрівників, досвідчених численними страшилками не так просто налякати, але ці ліси легко впораються з таким завданням.

Шварцвальд, Німеччина

Чорний ліс – це гірський масив з високими темними соснами, який лякає не одне покоління місцевих жителів. Посеред Шварцвальда знаходиться озеро Муммельзе, відоме білими водяними ліліями і легендами, русалками. Духи, живуть у лісі, не раз ставали дійовими особами німецьких казок.Про це повідомляє Навколо Світу.

Згідно з однією легендою, в одній з печер Шварцвальда жив монах, який робив золото з недорогоцінних металів і знав про захований у лісі скарб, який охороняв чорний пудель. Стежка в його помешканні знаходилася недалеко від Чортової Кафедри - скелі, з якої ангел звертався до людей. Коли про це дізнався чорт, то розсердився і тупнув, тому на скелі можна до дотепер побачити слід від його копита.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Хойя, Румунія

Його часто називають бермудським трикутником Європи. Згідно з одною з найвідоміших легенд, в лісі пропав пастух разом зі стадом з 200 овець, якого так і не знайшли.

Місцеві жителі і туристи не раз скаржилися на погане самопочуття і розповідали про сміх і голоси, які чули, проходячи ліс. Більш того, на території привидів і інопланетян неправильно працюють електричні прилади.

Кривий ліс, Польща

Кривий ліс досі є загадкою, яку не можуть вирішити вчені. За легендою, J-образні вигини з'явилися через відьму, яка жила в лісі. Коли дроворуби попрямували в цю частину лісу, щоб зрубати дерева, сосни стали вигинатися, ухиляючись від ударів сокири і не пропускаючи сторонніх до житла чаклунки.

Туристи, які тут побували, розповідають про його таємничій атмосфері, оскільки там панує незатишна тиша: не чути співу птахів і стрекоту комах. А якщо ви хочете ще більше полоскотати собі нерви, варто відправитися в ліс у туманну погоду.

Пайн-Барренс, США

Чергове похмуре місце, де туристи чують голоси, бачать примар і дивні вогні. Кажуть, що головним мешканцем лісу є диявол з Джерсі.

За легендою, у місцевої жительки Джейн Лідс народилася тринадцята дитина, яка була їй зовсім недоречною, тому після народження вона побажала, щоб немовля взяв диявол. Поступово її син перетворився в двометрову істота з крилами летючої миші, кінською головою, рогами і червоними очима, а потім з'їв решту дітей жінки.

Таємнича атмосфера лісу з дрімучими деревами доповнюється розташованими в цьому районі містами-примарами з зруйнованими будинками, що залишилися з часів Війни за незалежність.

Гоблінів Ліс, Нова Зеландія

Стовбури дерев через вологий клімат суцільно покриті мохами і лишайниками, які часто приймають дивні обриси. Хоча дерева в лісі можуть здатися загрозливими, особливо в дощову погоду, туристи отримують від прогулянки серед вічнозеленого лісу незабутні емоції. Поруч з лісом болото і численні папороті сприяють виникненню розповідей про лісових духів.

Отзаретта, Іспанія

Товсті вузлуваті стовбури давніх буків з спрямованими в небо вертикальними гілками здаються особливо страшними восени, коли строкате листя контрастує з покритими зеленуватим мохом деревами, покритими туманом.

Існує незвичайна легенда: в лісі живе могутній волохатий гігант Басаюн. Велетень є захисником лісу і природи. Незважаючи на свою люту зовнішність, він дружить з пастухами і попереджає їх про наближення грози.

Нагадаємо, у Долині Смерті з'явилося життя. Вчених вразило те, що в цьому місці була виявлена водойма, адже воно вважається найсухішим в США.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли найдовшу в світі печеру.

Також "Знай.uа" писав, про неймовірні ліса нашої планети, які схожі на інопланетні пейзажі.