День святого Валентина - відмінний привід відправитися в подорож разом з коханою людиною. В Україні розташовано безліч цікавих і захоплюючих місць, які варто відвідати саме в цей день.

Тунель кохання, Клевань

Тунель кохання - пам'ятка рівненської області, розташована в невеликому населеному пункті під назвою Клевань. Взимку це місце виглядає справді чарівно. Обов'язково прогуляйтеся по засніженому тунелю зі своєю другою половинкою. Це один з найбільш романтичних куточків України та відмінне місце для того, щоб освідчитися в коханні або зробити пропозицію руки і серця.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Замок Сент-Міклош

Від цього замку віє чарами, і ви це відчуєте. Він пов'язаний з історією кохання чарівною Ілони Зріні, за якою упадали молоді люди з західноєвропейської знаті. Оповитий легендами і таємницями замок Сент-Міклог притягує до себе закоханих. Тут проводять лицарські весільні церемонії, зізнаються в коханні, грають весілля і прогулюються по старовинним таємничим тунелях.

Середньовічний замок Радомисль

Це місце перенесе вас в чарівну казку. Ви можете відчути себе власниками вишуканих королівських покоїв. Ваш величний замок височить на гранітній скелі, немов вдивляючись в чарівні пейзажі ландшафтного парку темними бійницями. Неподалік від замку розташований острів кохання. Це відмінно місце для визнання в своїх трепетних почуттях. При замку працює готель Віа Регія, в якому можна зупинитися на ніч.

Греко-католицький храм Пресвятої Богородиці, Самбір

Гордість українців - то, що частина мощів святого Валентина зберігається саме в Україні. А саме - в невеликому містечку Самбір, львівська Область. Завдяки цьому він став місцем паломництва всіх закоханих. Безліч пар з усієї країни з'їжджаються на День святого Валентина на молебень в Греко-католицький храм Пресвятої Богородиці. Існує повір'я, що той, хто доторкнеться до ковчега з мощами святого, знайде щастя і пізнає справжню любов.

"Знай.ua" писав: 8 речей, які не можна дарувати на День святого Валентина

А также: неочікувані факти про головне свято закоханих

Напомним: ідеї романтичної подорожі Україною