Нерідко подорож на автобусі виявляється самим бюджетним варіантом. Але в той же час воно є не дуже зручним. Ми розповімо, як зробити його максимально комфортним. Це допоможе отримати від поїздки лише позитивні враження, цікаво провести час і не відчувати дику втому.

Підготовка до поїздки

Якщо купуєте квиток онлайн, правильно вибирайте місце. Галерка приваблює, але ці місця не завжди бувають зручними – спинки сидінь рідко відкидаються. Біля дверей теж краще не вибирати місце – у холодну пору року тут легко можна замерзнути. Та й біля туалету, звичайно ж, теж краще сидіти. Ідеальне місце – десь у середині салону біля вікна. Тут зручно сидіти, також можна поспати, полежати і помилуватися красивими пейзажами і архітектурою.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Обов'язково одягніться практично і зручно. Важливо, щоб вам нічого не давило, щоб ви не спарилися в капронових колготках, тісних джинсах або облягаючому светрі. Захопіть з собою теплу кофту, яку можна буде надіти вночі або коли кондиціонер запрацює на всю потужність. Надіньте те, що не шкода буде забруднити чи пошкодити.

Візьміть з собою в дорогу воду і щось на перекус. Наприклад, енергетичний батончик, фрукти, шоколадку, снеки або бутерброди. Також візьміть з собою антисептик, сухі і вологі серветки.

Скачайте серіал або кілька фільмів. Звичайно, сучасні автобуси часто обладнані персональними екранчиками. Але не всі, тому краще завантажити фільми на свій гаджет. Не забудьте зарядити його перед поїздкою і взяти з собою павербанк. Якщо є можливість, візьміть з собою ще один компактний гаджет (наприклад, планшет). І, звичайно ж, не забудьте навушники.

З собою можна взяти подушку для сну, яка забезпечить комфорт.

В дорозі

Візьміть в салон все необхідне. Величезні сумки, валізи та пакети краще здайте в багаж, щоб вони не заважали вам.

Не сидите в автобусі під час зупинок. Це відмінна можливість подихати свіжим повітрям, розім'ятися, сходити в туалет, випити кави, перекусити або сходити в магазин.

Звичайно, в дорозі дуже хочеться почитати улюблену книгу. Але зверніть увагу, що тряска погано впливає на зір, а також підвищує почуття втоми. Тому все ж краще подивитися фільм.

Заздалегідь налаштувати спинку сидіння так, щоб було зручно. В цьому випадку вам не доведеться вислуховувати скарги сусіда. Перевірте, висувається крісло в бік проходу.

Не ігноруйте оголошення стюардес і водія – вони повідомляють важливу інформацію

Саме головне – запасіться терпінням і подумайте про майбутнє пригоді.

"Знай.uа" вже писав про те, де шукати житло в подорож

А також про те, як підготуватися до оренди авто в подорожі

Нагадаємо: як знайти найдешевші квитки на сайтах лоукостерів