В Україні існує безліч цікавих і захоплюючих місць, про яких практично ніхто не чув. Тому не варто думати, що подорож по країні повинно обмежуватися усіма улюбленими Львовом або Одесою.

Ми представляємо вам список кращих сервісів, які допоможуть вам знайти рідкісні та незвідані місця, а також спланувати майбутню поїздку:

ukrainer.net – культурно-туристичний проект, який був створений командою ентузіастів, які досліджують Україну. Тут можна знайти інформацію про маловідомі, найбільш непопулярних, але в той же час захоплюючих і потрясающх місцях. У матеріалі присутні цікаві історії про побут і життя місцевих жителів, що робить його ще більш захоплюючим.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

doroga.ua – один з найстаріших сайтів, який не змінював свій дизайн з моменту запуску. Найголовніше перевага даного ресурсу – коментарі, які залишали реальні люди щодо пам'яток. Тут можна знайти актуальну інформацію і різні важливі вказівки, наприклад, стан дороги.

zruchno.travel – молодий і дуже цінний ресурс, який виник зовсім недавно – на початку травня 2017 року. Він допоможе вам спланувати подорож від А до Я.

findinukraine.com.ua – ще один експедиційний проект, що спеціалізується на пошуку красивих місць, про які не знають туристи. Тут також можна почитати цікаві історії про унікальних мешканців України.

igotoworld.com ще один проект, який допомагає відкрити рідні краї заново і поглянути на них під іншим кутом.

ukrainaincognita.com – назва говорить за себе – невідома Україна. На сайті представлені цікаві добірки, розповіді та історії про різних місцях.

focus.ua – проект з різними збірками цікавих місць для відпочинку в Україні, створений журналом Фокус.

foursquare.com – старий добрий сервіс, який відмінно працює по всій території країни. Тому ви з легкістю зможете знайти хороші заклади у будь-якому куточку України. Крім того, ви можете прочитати відгуки відвідувачів і уточнити години роботи кафе, ресторану або музею.

Альтернативні варіанти

У Facebook і Instagram користувачі часто діляться цікавими місцями. Дуже хочеться запитати у них, де це. Але не всі хочуть розповідати про те, де ж воно знаходиться. Та й питати не всі хочуть. Не варто впадати у відчай. У Facebook є спеціальні групи, в яких мандрівники розповідають про цікавих місцях і діляться ідеями для поїздки. Наприклад, Український туризм, Зелений туризм або Клубу автомандрівників України.

Є ще один спосіб – скористатися у Facebook пошуком по місцях. Ви можете вибрати абсолютно будь-яке місто, і перед вами з'являться рекомендації захоплюючих визначних пам'яток і місць, а також заходи, які будуть проходити. Крім того, ви зможете подивитися, які місця відвідували ваші друзі.

"Знай.uа" писав: ідеї для романтичної подорожі Україною

А також: незвичайні місця Житомирської області, які варто відвідати

Нагадаємо: 25 цікавих фактів про Україну від британців