Оренда авто в поїздці робить подорож більш комфортною, зручною, насиченою і бюджетною. Ви можете створити власний маршрут і відвідати всі ваші пам'ятки. Ви можете в будь-який час дня і ночі рвонути в бар, в сусіднє місто або на пляж, щоб зустріти світанок. Вам не потрібно підлаштовуватися під громадський транспорт і викликати таксі.

Оренда автомобіля в Європі має кілька особливостей. Якщо ви в цій справі – новачок, вам варто звернути увагу на такі нюанси:

  • Вашим прав має бути не менше 1 року. Деякі компанії зажадають від вас і 2-річного досвіду.
  • Для оренди автомобіля вам знадобиться кредитна картка. У більшості випадків дебетова не підходить. Карта повинна бути оформлена на ваше ім'я. Кредитка чоловіка, дружини, сестри, одного не прокотить.

  • На вашій картці повинне бути приблизно 300-400 євро. Цю суму компанія може заблокувати в якості застави. Якщо такого запасу не буде, ви не отримаєте машину. Після повернення автомобіля гроші розморожують, вони знову стають активними.
  • Будьте готові до того, що компанія може дати вам не ту машину, яку ви замовляли. У будь-якому договорі це прописано дуже дрібним шрифтом: або аналогічний автомобіль. Наприклад, замість фіата вам можуть дати тойоту.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще
  • В Європі практично всі парковки платні. Необхідну суму потрібно внести, коли ви ставите в машину. У Франції середня плата за паркування становить 1.5 євро в годину. Звичайно, якщо вам пощастить, то ви можете знайти і безкоштовну парковку. Але самі розумієте, як складно буде з пошуком порожнього місця.

  • У Європі часто зустрічаються і платні дороги. Але мова йде лише про автомагістралях. Вас про це попередить безліч знаків.
  • Якщо ви оформляєте повну страховку на всі випадки життя, варто зняти на відео кожну вм'ятину і подряпину на авто, якщо такі є. Пропишіть цей пункт у договорі наперед. Інакше вас можуть оштрафувати за ушкодження, які завдав хтось інший.

Якщо гарненько підготуватися, у вас не виникнуть проблеми при оформленні оренди авто в подорожі.

Раніше "Знай.uа" писав про те, на які подорожі варто зважитися в 2019 році

А також про найкращі гірськолижні курорти Німеччини

Нагадаємо: 8 оригінальних способів заховати гроші в подорожі