Хостел – один із самих бюджетних і зручних варіантів житла в подорожі. Він характеризується не тільки тісними кімнатами з величезною кількістю людей. Це можливість відпочити в крутий і затишній атмосфері, весело провести час в компанії позитивних людей та знайти однодумців, які можуть стати справжніми друзями. До вибору хостелу варто поставитися уважно. Адже ви можете потрапити зовсім не в ту атмосферу, про яку мріяли.

Існує 7 видів хостелів:

По-домашньому затишні

Мабуть, це найбільш комфортні і затишні хостели серед усіх представлених. Це чудовий варіант для соло-мандрівників, а також для тих, хто вирішив зупинитися в хостелі вперше. Постояльці збираються у великій просторій вітальні і разом вечеряють, немов велика родина. Найчастіше гостей приймають власники хостелів. Один з найзатишніших варіантів - Hostel Ani&Haakien в Роттердамі.

Еко-хостели

Це відмінний варіант для туристів, які дбають про зовнішній середовищі. Найчастіше вони розташовані де-небудь в тихій і затишній місцевості або на околиці міста. Приміром, як Tomorrowland Hostel на Шрі-Ланці. Якщо ж хостел розташований в мегаполісі, його співробітники і керівництво піклуються про економію води та утилізації відходів.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Бутих хостели

Вони не належать до бюджетних подорожей. Це яскравий приклад того, що хостели можуть бути вишуканими і величними. Тут поєднуються стильний дизайн, старовинний інтер'єр і особлива концепція. Гостям доступно безліч додаткових послуг, наприклад, пральня, завтра з органічних продуктів або збереження багажу.

Традиційні хостели

Це найбільш бюджетний варіант проживання в подорожі. Тут розташовано безліч спільних кімнат і загальних зон. Подібні хостели оптимізовані для великих груп людей, наприклад, спортивних команд, студентів чи туристичних груп. Це місце популярне серед соло-мандрівників.

Паті-хостели

Сама назва свідчить про те, що тут постійно влаштовують вечірки. Але це не говорить про те, що тут цілодобово шумно. У подібних готелях при заселенні гостям наливають коктейлі або шоти. Відмінним варіантом стане римський хостел The Yellow.

Гібридні хостели

Ці хостели з'явилися не так давно. Вони поєднують у собі кілька концепцій. Це може бути одночасно традиційний і еко-хостел. Він поєднує в собі особливості готелів та дружньої атмосфери хостелів. Це відмінний варіант проживання для фрілансерів і digital nomad, які воліють вдень трохи попрацювати, а ввечері провести час у веселій компанії. Яскравий приклад – мережа DREAM Hostels.

Серфінг хостели

Це чудовий варіант для мандрівників, які не уявляють свого життя без океану, моря та хвиль. Популярністю користуються барбекю вечорами під відкритим небом. У цих готелях часто можуть бути приватні пляжі, гамаки і бунгало у дворі. Як, наприклад, у хостелі 99 Surf Lodge. До речі, існують хостели не тільки для серферів, а і для тих, хто обожнює дайвінг, походи або сноубординг.

"Знай.uа" писав про те, чому капсульні готелі стали настільки популярними

А також про готелі з видом на зірки

Нагадаємо: у Вашингтоні відкрився анти-Трамп готель