Різдво – чарівний час, коли будь-який населений пункт перетворюється в справжню казку. А особливо, якщо мова йде про Карпатах. Максимально відчути колорит одного з найбільших християнських свят можна саме на Заході України. Різдво тут відзначають у ніч з 6 на 7 січня. Свято проходить у відповідності з місцевими традиціями і звичаями.

Якщо ви вирішите поїхати в Карпати на Різдво, вам варто відвідати місцеві колоритні екскурсії. Одна з найбільш популярних – поїздка до Коломиї. Вона вважається неформальною столицею Покуття. Назва населеного пункту походить від поселенців, які мешкали "коло Мыя", тобто біля річки Прут. Місто має цікаву історію, яка приваблює туристів. Тут розташований відомий музей Писанки, про який чув практично кожен українець.

Ви також можете відвідати величну садибу святого Миколая у Пистыне. Тут ви зможете побачити пошту св. Чудотворця, кабінет та світлицю, кімнату-музей новорічної іграшки і природи.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Туристи також можуть весело провести час у містечку Косів, відвідавши захоплюючий майстер-клас з кераміки. Тут будь-який бажаючий може відкрити в собі новий талант і створити приголомшливий шедевр. Тут з повагою і теплом ставляться до традицій і культури Гуцульщини. У містечку розташовано безліч пам'яток, які повідають історію цього краю.

Звичайно ж, одним з найпопулярніших місць для туристів є Буковель. Крім катання на лижах та сноуборді, тут є безліч інших розваг. До них відносяться эксртремальная прогулянка на позашляховиках, буковельські гірки, спуски на тролее, прогулянки на снігоходах і квадроциклах. Щоб розслабитися після насиченого активного дгня можна відвідати унікальний готель Ice Hotel Bukovel, який повністю побудований з льоду і снігу.

Це відмінне місце для того, щоб зустріти Різдво в колі рідних і близьких. Атмосферу чудово доповнять місцеві затишні колиби, смачні вечері і доброзичливість місцевих жителів.

"Знай.uа" писав про найбільш колоритні місцяі України та Європи для святкування Різдва

А також про традиції святкування Різдва у Грузії

Нагадаємо: топ 5 освітніх програм для навчання за кордоном