Багато людей переконані в тому, що бюджетні подорожі – це міф. Ми вам доведемо зворотне на прикладі Відня. Це місто, який займає 22 місце в списку найдорожчих міст світу.

Відень – це також один з найбільш комфортних для життя міст. Якщо постаратися, все найнеобхідніше тут можна отримати і безкоштовно. Наприклад, воду можна пити прямо з-під крана. У кафе її подають абсолютно безкоштовно, а по всьому місту розташовані фонтани з питною водою, де можна набрати необхідну кількість рідини в пляшку.

Забудьте про міському транспорті. Найбільш бюджетний і привабливий варіант для туриста – велосипед. За прокат потрібно заплатити 1 євро. За кожну годину в теорії теж потрібно платити 1 євро, але можна брати постійно новий велосипед.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Що стосується кафе і ресторанів, то поїсти безкоштовно навряд чи вийде. Але можна добре зекономити. Наприклад, у закладі Wiener Deewan відвідувачі платять стільки, скільки вважають за потрібне. Туристам обов'язково варто спробувати віденську сосиску – вона неймовірно смачна і ситна, а також досить дешева. Всього за 3 євро ви отримаєте сосиску з булочкою і соусами.

Всі найцікавіші пам'ятки Відня безкоштовні. Якщо проїхатися в міському трамваї, можна оглянути всі кращі місця без додаткової плати. До них відносяться Віденський університет, театр, ратуша, опера і парламент – і всі розташовані по шляху маршруту. Вхід у багато музеї та галереї у Відні, як і в інших європейських містах, безкоштовний у першу неділю місяця.

Обов'язково відвідайте блошині ринки. Вони нагадують колоритні фестивалі. Тут можна не тільки придбати стильний ретро-одяг та антикваріат, але і насолодитися чудовою музикою і закусками.

Це тільки мала частина того, що приготувала для вас Відень. Як ви бачите, вона є абсолютно доступною для всіх. Головне – вміти цим користуватися.

"Знай.иа" вже писав про те, чому варто відвідати Бонн

А також про людей на вулицях Тель-Авіва

Нагадаємо: 5 доказів того, що Дубай - місто майбутнього