Якщо ви чи ваші близькі не люблять хурму через її терпкість, приготуйте чудовий десерт, який до того ж буде ще й корисним. Мармелад з хурми нікого не залишить байдужим.
Тепер не обов'язково купувати мармелад, можна навчитися готувати його вдома, і це зовсім не складно, - пише Сlutch.
Що потрібно для приготування:
хурма - 2 шт
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
агар-агар - 2 ч.л
цукор - за смаком
вода - 100 мл.
Як готувати:
Агар-агар залити холодною водою і залишити на 30 хвилин.
Хурму очистити від шкірки і кісточок
М'якоть хурми збити в блендері.
Заздалегідь підготувати формочки для випікання. Форми застелити харчовою плівкою і краю залишити вільними.
Агар-агар довести до кипіння.
Додати пюре хурми, довести до кипіння і залишити ще на хвилини 3, постійно помішуючи.
Гарячу масу розлити відразу по формочках. Залишити мармелад до повного застигання.
Агар-агар - це рослинний замінник желатину, який ще й корисний. Це нейтральне желе, його виготовляють із бурих та червоних морських водоростей.
Дивіться все про використання агар-агару
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", тим, хто прагне скинути зайві кілограми та спалити жир на животі, порадили спробувати чудодійний коктейль, який легко приготувати вдома.