Ну кому ж не подобається авокадо? Вже давно відомо, що цей диво-плід багатий поживними речовинами, насиченими жирами і кислотами, а також амінокислотами. Дієтологи настійно рекомендують з'їдати мінімум половинку авокадо в день. Виявляється, що за користю мякоть авокадо переплюнула тільки його кісточка. Вона і вважається найкориснішою в плоді. З цього ж дня припиніть викидати кісточки: 70% антиоксидантів з усього фрукта і рекордна кількість розчинної клітковини знаходиться саме тут. Як же вживати чарівну кісточку? Не варто намагатися її проковтнути. Кращий варіант – подрібнити її в кухонному комбайні або подрібнювачі, а отриманий порошок додати в смузі, салат або будь-яке інше блюдо. Однак попереджаємо – кісточка має гіркий присмак, тому поєднуйте порошок з продуктами, які мають інший виражений солоденький або кислий смак. Якщо говорити про плоди, найбільша концентрація корисних елементів знаходиться в м'якоті біля шкірки. Тому, розправившись з кісточкою, їжте авокадо ложкою. Раніше "Знай.uа" розповідав про те, що авокадо переплюнув всіх – фрукти, овочі і навіть трохи горіхи. Як цієї зеленої «груші» з невиразним смаком і запахом вдалося потрапити в топ найпопулярніших продуктів світу?Авокадо – це неймовірно корисний фрукт. Він дуже ситний і смачний і доречний в будь-якій дієті – худне, спортсмена, сердечника. Це чи не основна складова вегетаріанського меню. У 100 грамах авокадо помістилося все лише 250 калорій.
Фрукт не містить цукру і шкідливих жирів і ідеально підходить для будь-якої дієти. Більш того, він здатний розщеплювати надлишок холестерину в крові. У авокадо калію навіть більше, ніж в банані, а це важливо для судин і серця. Багатий набір вітамінів і мікроелементів підніс авокадо на звання омолоджуючого фрукта.Ну а в Мексиці, на батьківщині авокадо, фрукт використовують і як відмінний афродизіак. Як бачите, в ньому так багато плюсів, що уникнути популярності у нього не було шансів.