Нещодавно вчені, після недавніх досліджень, назвали список фруктів, які набагато корисніше їсти з кісточками. Інформація про це з'явилася в тематичних виданнях. Виявляється, що кісточки, які містяться в цитрусових фруктах, здатні відновлювати тонус людського організму, а також знімати головний біль.

Кісточки всередині оливок містять спеціальні речовини, які виводять токсини, покращують травлення, полегшують симптоми астми і сприятливо впливають на відновлення нервової системи. Також варто їсти кісточки винограду разом з самими ягодами. Справа в тому, що вони добре впливають на стан шкіри, роблячи її більш гладкою та еластичною.

Всупереч загальноприйнятій думці, під час вживання в їжу кавуна кісточки також не варто викидати. Це заняття не тільки для багатьох нудне, але воно також позбавляє організм корисного ефекту. Справа в тому, що речовини, які містяться в них, зменшують рівень цукру в крові.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Фахівці додають, що ось яблука їсти з кісточками не варто, адже в них є амігдалін. Ця речовина виділяє отруйну синильну кислоту, яка з'являється під час взаємодії ферменту з шлунка бета-глюкуронидазами.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав, чому з першими сезонними ягодами потрібно бути акуратніше. Тільки прийшов травень, а на ринках і в супермаркетах вже щосили торгують полуницею. Однак перші літні ягоди і фрукти можуть бути й небезпечними.

Важливо пам'ятати, що ранні ягоди і фрукти, швидко дозрівають із-за хімічної обробки. Такі плоди містять мінімум корисних речовин, але зате добре всмоктують добрива. Такі ягідки можуть викликати отруєння. Як би не хотілося спробувати першу полуницю, краще почекати до сезону. При купівлі спробуйте ягоди на смак – вирощені за допомогою добрив схожі на штучні.

Ягоди і фрукти, які вживаються в свіжому вигляді, необхідно ретельно мити. Особливо це стосується полуниці, оскільки вона росте близько до землі і може бути заражена глистовою інвазією. Всі ягоди обов'язково слід добре промивати кілька разів у теплій проточній воді.