Починається сезон одних із найулюбленіших фруктів українців - абрикосів. Дехто полюбляє їсти їх свіжими, дехто варить варення. Проте дієтологи застерігають та попереджають про небезпеку для організму від вживання цього сонячного фрукта.
За словами фахівців, ті вітаміни та мінерали, на які багаті абрикоси, можуть бути шкідливими для людей з певними проблемами здоров'я. А деяким варто взагалі відмовитися від вживання абрикосів.
Крім того, дієтологи не рекомендують вживати кісточки абрикосів, адже у серцевині містяться токсичні речовини, які утворюють у шлунку отруйну синильну кислоту. Якщо з'їсти велику їх кількість, можна сильно отруїтися.
Оскільки в абрикосах міститься до 80% цукру, ці фрукти не рекомендують вживати діабетикам, та тим людям, які борються із зайвими кілограмами.
Хворим на гепатит та тим, у кого є певні проблеми зі щитовидною залозою, також варто відмовитися від абрикосів. Каротин, який містять абрикоси, просто не засвоюється при таких проблемах.
Сім'ї отримають більше грошей: як змінився розмір соцдопомоги
Заберуть житло, і речі зібрати не встигнете: через які борги українці ризикують опинитись на вулиці
Технічний збій чи привід для хвилювання: чому "Резерв+" перетворює українців на порушників
Готуйтесь – буде дорожче: українцям стане складніше дозволити собі навіть шматок хліба
Шкідливими ці плоди можуть бути і при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки та кишечника, а також нашкодять тим, у кого підвищена кислотність шлунка.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ціни на фрукти цього року підскочили до небес. Проте в Україні сезонні вітаміни в рази дешевші, ніж на анексованому півострові.