Всі релігійні люди 18 січня відзначають велике церковне свято Водохресний святвечір. Як і в усі інші подібні торжества, 18 січня прийнято по-особливому накривати стіл. І ми вирішили розповісти вам, що потрібно приготувати у Водохресний святвечір.
Що потрібно приготувати у Водохресний святвечір 2018: голодна кутя
Інгредієнти:
Склянка пшениці
Три склянки води
Рослинна олія
Мак
Спосіб приготування:
Пшеницю потрібно промити і замочити у воді на кілька годин, після цього варимо крупу, додавши сіль і масло. Так само потрібно замочити мак приблизно на годину і родзинки на 20 хвилин. Мак треба покласти на сито і чекати поки стече вода. А після цього подрібнюємо його в блендері. Далі все ретельно перемішуємо і голодна кутя на Водохресний святвечір готова.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Стіл на Водохресний святвечір 2018: узвар
Інгредієнти:
100гр сушених яблук
100гр сушених вишень
100гр сушених слив
ізюм
вода
цукор
Спосіб приготування:
Сухофрукти потрібно промити і після цього покласти в холодну воду. Далі додаємо цукор і родзинки за смаком і кип'ятимо все це кілька хвилин, не знімаючи з вогню. Далі потрібно дати настоятися узвару.
Що приготувати на Водохресний святвечір 2018: грибна юшка
Інгредієнти:
100гр грибів
1.5 л води
ложка борошна
олія, сіль, перець
Спосіб приготування:
Спочатку треба промити гриби і залишити їх у воді на три години. Після цього варимо їх в тій же воді. Процідити, дрібно нарізати. Цибулю дрібно нарізати, посолити і підсмажити,додати гриби, влити грибний відвар (150 р залишити) і тушкувати. Далі додаємо спеції за смаком. Далі потрібно додати до грибів борошно. І коли юшка почне густіти, наше блюдо на Водохресний святвечір готово.
Що приготувати на Водохресний святвечір 2018: салат з буряка
Інгредієнти:
Один буряк
Волоські горіхи
Чорнослив
Масло і сіль
Спосіб приготування:
Спочатку потрібно запекти буряк в духовці, почистити і подрібнити на тертці. Трохи підсмажимо на сковорідці волоські горіхи, подрібнити і додати до буряка. Чорнослив потрібно обшпарити окропом, подрібнити і додати. Далі все змішуємо, додаємо спеції за смаком і наш салат на Водохресний святвечір готовий.
Дивіться: Водохресний святвечір –обряди і звичаї