Вареники з вишнею, так само, як і вареники з полуницею, - один з найулюбленіших літніх ласощів всіх дітей і дорослих. Запах, соковитість, солодкість і кислинка, яскравий колір вишень перетворюють в шедевр навіть найпростішу страву з тіста для вареників на кефірі або воді.
Кольорові вареники з вишнею на воді
Інгредієнти:
Для кольорового тесту:
Борошно – 3 склянки
Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Вода – 1 стакан
Сіль – 0,5 ч. л.
Харчові барвники або натуральні соки шпинату, буряків і моркви.
Для начинки:
Вишня – 500 г
Цукор – за смаком
Як готувати:
Помийте і очистіть вишні для вареників від кісточок, перемішайте з цукром і додайте трохи кукурудзяного крохмалю. Сік, який утворюється, вилийте в окрему ємність.
У теплій воді розчини барвники, змішайте воду з борошном, сіллю і рослинним маслом. Замісіть тісто. Обгорніть його плівкою і киньте в морозилку на 15-20 хвилин.
Якщо готуєш кольорове тісто з соками, то зменш кількість води, щоб тісто не було рідким.
Розкачайте тісто тонко і поріжте невеликими гуртками. У середину кожного покладіть вишні і заліпіть краї тіста, щоб вийшов вареник у формі півмісяця.
Доведіть воду до кипіння, підсоли трохи. Закиньте вареники і варіть, поки вони не спливуть.
Готові вареники з вишнею полийте соком, що залишився раніше, а краще зробити з нього сироп, додавши води і цукру і уваривши.
Вареники з вишнею на кефірі
Інгредієнти:
Кефір – 1 склянка
Борошно – 600 г
Вода – 2 ст. л.
Сода – 1 ч. л.
Цукор – 6 ст. л.
Вишня – 600 – 700 г
Як готувати:
Очистіть вимиту вишню, відокрем 400 г і змішай з цукром. Залиште на 15 хвилин, потім злийте сік в окрему ємність. Можете до плодів додати трохи крохмалю, він буде стримувати рідину, що залишилася, щоб начинка не витекла під час приготування вареників.
До кефіру додай борошно, 3 ст. л. цукру, перемішати і додати 1 ч. ложки соди, щоб тісто вийшло пишніше. Замісіть тісто і залиште його пдходить хвилин на 30.
Розкачайте тісто тонким шаром, виріж кружечки, на кожен шматочок викласти вишні, зліпіть краї тіста на вареники.
Ви можете зварити ці вареники з вишнею в киплячій воді, поки вони не спливуть або ж приготувати їх на пару. У другому випадку викладіть вареники на пароварку, попередньо змастивши маслом ґрати. Готуйте страву на пару 5-7 хвилин.
Якщо у вас немає немає пароварки, поставте друшляк на каструлю з киплячою водою, розкладіть вареники на кефірі, накрийте кришкою, щоб всередині утворився пар. Варіть 5-7 хвилин до готовності.
Раніше портал "Знай.uа" писав, що переможниця МастерШеф поділилася фірмовим рецептом.