Напевне кожен пам’ятає цей смак і у всіх він асоціюється із дитинством. Любителям смачненького нагадали, якими були улюблені іриски та розповіли про секрети приготування цих солодощів в домашніх умовах.
І вам знадобиться всього кілька інгредієнтів, щоб приготувати улюблену солодкість дитинства, - пише Сlutch.
Смачні іриски "золотий ключик", "киць-киць" - це ті цукерки, за які ми, будучи малими, були ладні на все. Такі ж іриски можете приготувати за цим рецептом та потішити ними вже своїх дітей чи онуків.
ЩО ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНО
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
- Сметана - 150 г
- Цукор - 200 г
- Ванілін - 50 г
- Вершкове масло - 40 г
- Щіпка солі
ЯК ГОТУВАТИ
Змішай сметану, цукор, ванілін, сіль. Доведи все до кипіння і постійно помішуй.
Додай половину вершкового масла, продовжуй варити на повільному вогні і помішуй протягом 10 хвилин.
Додай ще масла і продовжуй варити.
У змащені вершковим маслом силіконові формочки розлий отриману суміш.
Коли цукерки охолонуть, постав в холодильник на добу.
Ірис отримав свою назву завдяки однойменній квітці. Згідно з французькою, наголос робиться на останньому складі. За історичними даними, першим в Росії в 1902 в Санкт-Петербурзі ірис приготував Жозюе де Морнас, кондитер з Франції. Спочатку цукерки носили іншу назву, але в умовах великого попиту на ласощі потрібно нове, незвичайне і запам'ятовується назва. І тоді Морнас звернув увагу, що текстура цих солодощів нагадує йому ніжні пелюстки ірису.
Дивіться ще варіанти приготування смачних ірисок
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли найкращі рецепти різдвяної куті.