Міжнародна група вчених з Американського дослідницького інституту провела серію експериментів і дослідів, перш ніж дійшла висновку, що серед усього різноманіття напоїв існує певний тип, що відрізняється підвищеною небезпекою для здоров'я людини: він здатен провокувати інсульт і сприяти розвитку недоумства.

Детальніше про дослідження вчені написали в періодичному виданні Інституту.



Так, фахівці з'ясували, що найбільше шкоди людському організму завдає дієтична газована вода.

"Вживаючи хоча б одну баночку газованої "без цукру" на день, людина втричі збільшує свій ризик інсульту і в 2,9 рази - ризик розвитку слабоумства", - пишуть дослідники.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Неймовірна шкода цього напою обумовлена тим, що замість цукру в газовану воду "для тих, що худнуть" зазвичай додають різноманітні штучні підсолоджувачі, такі як, наприклад, аспартам: потрапляючи до людського організму, він розпадається на фенілаланін, метанол, аспарагінову кислоту. Всі ці речовини дуже токсичні для людини.

Аспартаму властиво накопичуватися в головному мозку і через деякий час змушувати нервові клітини працювати в аномально активному режимі. Крім цього, речовина дає серйозне токсичне навантаження на печінку і провокує накопичення токсичних речовин в кишковому тракті.

Крім того, до складу газованих напоїв входить кислота, підвищений вміст якої веде до швидкого старіння, запалення і руйнування тканин.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що медики з'ясували, які напої здатні знищувати зайві кілограми.

Іспанські дослідники вирішили з'ясувати, який напій робить жінок найбільш щасливими. В ході повномасштабного експерименту з безліччю учасниць їм вдалося визначити, що максимальний рівень задоволення жінки отримують не від солодких напоїв, як вони думали спочатку.