Здорове харчування – найкраща профілактика багатьох хвороб. У тому числі і серця. Однак тим, хто страждає від серцево-судинних захворювань, деякі продукти принесуть більше користі, ніж відносно здоровим.
Виноград в будь-якому вигляді рекомендується до вживання при захворюваннях серця. Особливо рекомендується кілька разів в день, оптимально вранці і увечері випивати по 100-150 мл виноградного соку для зміцнення стінок судин.
Картопля обов'язково потрібно включати сердечникам в свій щоденний раціон. Він благотворно впливає на стан серцево-судинної системи. Можна навіть є до 1 кг картоплі в день, розбиваючи його на 5-6 прийомів їжі.
Особливими лікувальними властивостями по відношенню до серця мають овочі та фрукти, коренеплоди червоного кольору. Так, в сезон і не тільки можна і потрібно додавати в щоденний раціон харчування буряк, гранати, томати, червону капусту, червоний лук, яблука, глід та інше.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Соя здатна знижувати рівень холестерину в крові. Однак тут потрібно контролювати вміст сої в деяких соєвих продуктах, адже деякі види здатні провокувати підвищений кров'яний тиск.
Тибетська медицина наполягає на щоденному вживанні горіхів, родзинок і сиру. Саме ці продукти здатні тонізувати нервову систему, зміцнювати серцевий м'яз, а також знімати перевтома і головні болі. Однак за один прийом варто з'їдати не більше 30 г ядер волоських горіхів, 20 г родзинок і сиру.
Овес володіє величезною кількістю вітамінів, клітковини, марганцю, селену, магнію і бета-глюкану, який знижує холестерин.
Дивіться: 5 корисних для серця продуктів
Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" з допомогою маси досліджень вчені визначили перелік "суперпродуктів", які допоможуть вам убезпечити свій організм від хвороб.
Вчені відзначають, що в разі регулярного вживання певних продуктів можна виключити рак, хвороби серцево-судинної системи. Виявляється, що ці продукти створюють в організмі природний бар'єр проти запалень і ще цілого ряду захворювань.