Портал "Знай.uа" зібрав 5 цікавих фактів про суші. І хоча це порівняно нове блюдо для наших країв, воно користується величезною популярністю, оскільки іноді хочеться урізноманітнити свій раціон і побалувати себе східною кухнею.
1. Слово "суші" перекладається як "кислий". Така назва походить від стародавнього рецепту, коли при приготуванні суші використовували рибу, мариновану в солі і оцті.
2. Стиль суші, який ми знаємо в наші дні, з'явився тільки в 1820 році. Страву можна було купити в невеликих кіосках вуличної їжі, де люди їли суші руками.
Двоетапне зростання тарифів у 2026 році: які суми побачимо у платіжках
12 днів із снігом і дощем: прогноз погоди перед Новим роком змусить українців змінити плани
Штормити буде сильно і неодноразово: Україну в грудні накриє низка магнітних бур - дати
Один клік і грошей немає: ПриватБанк попередив про нову загрозу
3. За традицією страву їдять руками. Суші з'їдають в один або два укусу.
4. Вживання в їжу суші надає збудливу дію. Великий вміст жирних кислот омега-3 в рибі, яку використовують для приготування страви, стимулює вироблення збуджуючих гормонів.
5. Більшість ресторанів суші використовують замість традиційного васабі пофарбовану пасту з порошку гірчиці та хрону. Справжній васабі готують з перетертого кореня евтреми японської.
Раніше портал "Знай.uа" розповів про п'ять міфів про пиво.