Зазвичай усі намагаються розмістити на полицях холодильника якомога більше покупок, намагаючись заощадити місце. Але чомусь ми нехтуємо правильним сусідством продуктів та їх розташуванням. Неправильне розташування продуктів у холодильнику може привести до швидкого їх псування або погіршення смакових властивостей. Щоб цього не сталося слід дотримуватися кількох простих правил по зберіганню і заморожуванню продуктів харчування.

Не варто забувати про температуру холодильника - вона повинна бути не вище +5 градусів. Продукти, які повинні бути максимально охолодженими, наприклад, м'ясо, рекомендується зберігати на самих нижніх полицях. А от фрукти та овочі потрібно зберігати на верхніх.

Відомо, що при дозріванні фрукти починають втрачати вітамін С, тому їх також необхідно зберігати в холодильнику. У холодному місці сповільниться втрата корисних компонентів.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Пам'ятайте, що зберігати хліб у холоді не можна. Вчені впевнені - в такому середовищі швидше з'являється цвіль. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу житньому хлібу, тоді це правило на нього не поширюється.

Картоплю теж не рекомендується зберігати в холодильнику, адже при мінусовій температурі крохмаль перетворюється на цукор. Також не варто тримати в холоді і помідори, тому що це негативно впливає на їх смак і форму.

Раніше портал "Знай.ua" писав про секрет приготування ірисок в домашніх умовах.