Медики назвали продукти, якими краще за все не закушувати алкогольні напої.

Представляємо вам список з продуктів, які підходячи в якості закуски найменше.

Маринади. Комбінація маринованих овочів і алкоголю може негативно відбитися на печінці та нирках. Виною всьому оцет, який посилює навантаження на печінку. Найкраще квашена капуста або солоний огірок.

Газовані напої. У газованій воді є вуглекислий газ, який подразнює слизову оболонку шлунка і таким чином сприяє швидкому всмоктуванню спирту. Можна швидко сп'яніти.

Популярні новини зараз

Нардеп приголомшив наслідками "бусифікації" ухилянтів

Нова хвиля мобілізації в липні: кому першочергово вручатимуть повістки

Прогноз приголомшив і цивільних, і військових: вчені назвали дату завершення війни в Україні

"Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого

Показати ще

Солодощі. Шоколад в поєднанні з алкоголем навантажує підшлункову залозу, від чого ви відчуєте біль в животі і спазми.

Помідори. Ці овочі разом з алкоголем можуть викликати проблеми з травленням. Однак продукти переробки помідорів (томатна паста, кетчуп, соус) такого ефекту не викликають.

Жирне м'ясо. Алкоголь краще закушувати відварним або печеним.

Кава. Суміш алкоголю і кави створює небезпеку гіпертонічного кризу або спазму судин головного мозку.

Енергетик. Енергетики містять речовини, які підвищують артеріальний тиск, а також викликають спазми судин головного мозку. Разом з алкоголем вони можуть порушити роботу нирок.

Краща закуска під алкоголь

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, протягом одного лише 2012 року понад трьох мільйонів людей на планеті померли через алкоголь. Колишній радник британського уряду по боротьбі з наркотиками Девід Натт переконаний, з'явися алкоголь сьогодні, його просто б не допустили б до продажу.