Регулярне вживання грибів дозволить довше залишатися молодим, оскільки в них містяться відповідні антиоксиданти.
Про це йдеться на сайті Університету штату Пенсільванія. Як відзначили вчені, в грибах міститься велика кількість антиоксидантів ерготионеїн і глутатіону. Ці речовини можуть нейтралізувати негативний ефект оксидативного стресу - пошкодження клітин при реакціях окислення, які завдають вільні радикали - атоми кисню з неспареними електронами на зовнішньому електронному рівні.
Оскільки давно відомо, що побічним ефектом при окисленні їжі в організмі є утворення шкідливих для організму вільних радикалів. Вони підвищують ризик захворювань на рак, ішемічної хвороби серця, хвороби Альцгеймера.
Але варто пам'ятати, що зміст ерготионеїну і глутатіону в різних грибах відрізняється. Найбільше їх в білих грибах.
У це неможливо повірити: вчені розшифрували останнє пророцтво Ванги на 2026 рік
ТЦК дали 20 днів: що потрібно зробити військовозобов'язаним
Грошей катастрофічно не вистачає: українці можуть залишитися без пенсій та зарплат
Артем Ляшанов після скандалів та низки програних справ у судах вирішив приховати кримінальні сліди своєї платіжної системи Bill_Line
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що американські вчені з Університету Центральної Флориди змогли довести, що зомбі зовсім не вигадка кінематографа. Вони існують в реальності, але поки тільки серед комах. Згідно з результатами досліджень, в природі існує гриб-паразит, здатний взяти під контроль поведінку комах.