Чим заправити салат, якщо майонез набрид, а з олією не смакує? Цим питання задавалися, напевно, всі господині. Найкращим варіантом (особливо, якщо ви полюбляєте гострі страви) стане соус "Український" – для нього не треба багато продуктів, а час приготування зводиться до мінімуму, всього якихось півгодини.
Вам знадобиться:
Часник середніх розмірів – 1-2 зубчики
Сметана 20-25% жирності – 3 столові ложки
Україну накриє арктична зима: Новий рік зустрінемо з 20-градусними морозами
В Україні різко подорожчає пальне: загроза дефіциту та стрибок цін
Банки посилять контроль за рахунками пенсіонерів: кому блокуватимуть картки
Пенсіонери можуть вимагати перерахунок: кому підвищать виплати на 1000 грн
Майонез 67% жирності – 2 столові ложки
Сіль – за смаком
Перець чорний горошком – за смаком
Рецепт приготування:
У домашню сметану додаємо ложку майонезу (краще високої жирності) . Очистіть кілька зубчиків часнику та промийте його під проточною водою, а потім витріть паперовим рушником, щоб зайве сміття випадково не потрапило у рідину.
Подрібність зубчики над піалою, додайте туди всі інші інгредієнти соусу. Додати ароматності заправці може чорний перець – підійде духмяний, горошком.
Отриману массу збиваємо ручним (автоматичним) міксером, або ложкою, до однорідної консистенції.
Подача
Подаємо тільки після того, як соус дві години протримаєте у холодильнику. Піалу обов'язково треба накривати: можна обмотати харчовою плівкою чи закрити кришкою від каструлі. Пам'ятайте: заправка зберігається не більше двох днів, краще приготувати менше, але свіжіше.
Підходить такий соус до м'ясних страв та млинців, або навіть у борщ чи суп.
Дивіться: як приготувати майонез вдома