Звичайно, всі знають, що осінь – це грибна пора. Але, навіть якщо ви не любитель "тихого полювання", то це ніяк не завадить приготувати щось з грибами. А таких рецептів страв є дуже багато. Тому, ми вирішили написати для вас кращі осінні страви з білими грибами.
Картопляно-грибний гратен
Інгредієнти:
Пів цибулини
Один зубчик часнику
50 мл бульйону з м'яса
50 мл вершків
150 гр картоплі
100 гр білих грибів
20 гр пармезану (або інший сир за смаком)
10 гр вершкового масла
столова ложка нарізаної петрушки
Спосіб приготування картопляно-грибного гратена:
- Гріємо духовку на 180 градусах і змащуємо форму для випічки маслом.
- Змішуємо цибулю, часник, бульйон і вершки, а після додаємо спеції і сіль за смаком.
- Викладаємо шарами картоплю і гриби. Після кожного шару змащуємо соусом. Зверху поливаємо все вершковим маслом і посипаємо пармезаном. І після – все в духовку на 45 хвилин.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Запечені білі гриби з моцарелою і розмарином
Інгредієнти:
200 гр нарізаних білих грибів
2 столові ложки вершкового масла
1 цибулина шалот
1 зубчик часнику
розмарин і естрагон
100 гр моцарели
2 столові ложки натертого пармезану
Спосіб приготування запечених грибів з моцарелою і розмарином:
- Смажимо білі гриби на олії до золотистої скоринки. Потім кладемо їх у форму для випічки.
- Точно так само робимо з цибулею і часником. Потім все солимо і перчимо за смаком.
- Розігріваємо верхній гриль в духовці. Посипаємо наше блюдо травами, викладаємо моцарелу і вже тепер все печемо близько 5 хвилин.
Картопляний суп з білими грибами
Інгредієнти:
200 гр картоплі
30 гр селери
корінь петрушки
пів цибулини
зубчик часнику
1 ложка вершкового масла
200 мл бульйону
150 гр грибів
30 мл вершків
чебрець, мускатний горіх
Спосіб приготування картопляного супу з білими грибами:
- Ріжемо всі овочі на кубики і потім смажимо на вершковому маслі. Додаємо бульйон, сіль і спеції за смаком і варимо на малому вогні 15 м.
- Смажимо в олії гриби 2-3 хвилини. Так само солимо і перекладаємо до овочів.
- Подрібнюємо овочі до стану пюре, додаємо вершки і варимо на малому вогні до потрібної консистенції. Наливаємо в тарілки і прикрашаємо чебрецем.
Тепер ви знаєте, які найкращі рецепти з білих грибів.
І бонус: дивіться ще один смачний рецепт з білими грибами: