Любителі твердого сиру знають, наскільки це смачний,але водночас недешевий продукт. Принаймні, на полицях українських магазинів. То чому б не ризикнути і спробувати приготувати його на своїй кухні?
Вам знадобиться:
Молоко – 1 л
Сир – 1 кг
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Яйце куряче – 2 шт
Масло вершкове – 100 г
Сода – 1 ч. Л.
Сіль – 1 ч. Л.
Рецепт домашнього твердого сиру:
Викладіть сир у каструльку, залийте молоком і поставте на кілька хвилин на невеликий вогонь, не забувайте постійно помішувати, щоб він не згортався.
Зачекайте, доки прозора сироватка не відокремиться, і киньте затверділу масу на друшляк, можна трохи притиснути його зверху, прибравши у такий спосіб зайву рідину. Перекладіть до каструлі знову, додайте вершкове масло.
Змішайте в окремій мисці яйця, сіль, соду, можна досипати спецій на ваш смак, наприклад, перець, паприку, чи будь-який вид зелені, а потім залийте цією сумішшю сир.
Поставте на вогонь і варіть до утворення густої консистенції, постійно мішайте, поки не стане тягучою. Маса повинна піднятися, як тісто, а вже за 1-3 хвилини сир почне плавитися і стане однорідним. Варіть іще 10 хвилин, а потім готовий продукт викладайте в тарілку та ставте в холодильник для застигання. І нехай смакує!
Дивіться: як готувати твердий сир вдома