Геть строгі дієти, обмеження і постійний голодний погляд. Щадна дієта базується на принципах здорового харчування і підходить абсолютно всім, від годуючих мам до людей з гастритом. Якщо ви націлені на вражаючий і довготривалий результат, ця дієта для вас. Передає Clutch.
Автор дієти, що щадить – Мануїл Певзнер, засновник Інституту харчування в Москві, який спеціалізувався саме на проблемах роботи шлунково-кишкового тракту людини. Певзнер у всьому світі вважається «батьком» таких наук як клінічна дієтологія і гастроентерологія.
Щадна дієта розрахована на тривалий період – її не можна дотримуватися лише тиждень або два. В ідеалі особливий режим харчування триває кілька місяців. Якщо спочатку він може бути в дивину, то поступово входить у звичку і дотримуватися його можна практично завжди. Адже меню ЩД збалансовано і оптимально покриває всі раціональні потреби організму. У результаті отримаєш і ідеальну підтягнуту фігуру, і оздоровлення організму, поліпшення роботи шлінково-кишкового тракту без всяких таблеток.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Страви і продукти, які щадна дієта виключає:
- фаст-фуд і їжа, так званого, швидкого приготування;
- смажені страви;
- напівфабрикати;
- сало і м'ясо високої жирності;
- маргарин і вершкове масло (якщо в його складі є рослинні жири);
- будь-які соуси, які відрізняються гострим смаком
- дріжджову випічку;
- яйця;
- морозиво, а також подібні холодні страви;
- редис/редьку/бобові/гриби, а також щавель і часник – вони викликають бродіння;
- кондитерські вироби;
- шоколад;
- будь-які консерви;
- продукти з консервантами.
Що можна їсти на щадить дієті?
- Різноманітні супи на крупах/овочах, можна з додаванням макаронних виробів із сортів борошна грубого помелу. Їх слід готувати на нежирних бульйонах.
- Молочні супи.
- Житній і пшеничний хліб.
- На десерт: галетне печиво і бісквіти. Іноді – випічка з прісного тіста з начинками з сиру, яблук, овочів.
- Нежирні м'ясо, птиця та риба, а також молочні сосиски високої якості приготування.
- Молочка – сир, молоко, кисле молоко, сир, йогурт і нежирна сметана.
- Свіжі і запечені ягоди/фрукти сортів низькій кислотності, а також натуральні десерти, приготовані на їх основі. Це можуть бути, наприклад, і прості варення або желе, а також муси, мармелади, пастила.
- Овочі (за винятком грибів/бобів): сирі або в правильній термічній обробці.
- Яйця – омлет або відварки некруто. Але бажано з'їдати не більше одного жовтка в день.
- Мед.