Сир - це продукт, який у багатьох асоціюється з дитинством. Виявляється, його готували ще греки, римляни і слов'яни. До цих пір, багато бабусь у селах роблять сир за старовинним рецептом.
Згідно з легендою, сир був улюбленою стравою Крішни, який називав його "даром Природи", що надає людині фізичні і розумові сили, рятує від хвороб і подовжує молодість.
Користь сиру важко переоцінити. Його цінні якості визначаються умістом в складі продукту таких речовин, як казеїн, кальцій, фосфор, калій, амінокислоти, молочні бактерії і так далі.
Ми вам розповімо, чому сир - це ідеальна білкова вечеря.
1. Сир – це збалансований продукт харчування, легко засвоюваний організмом.
"Ракети полетять в ці міста": астролог попередив про масштабні атаки росіян – де буде найнебезпечніше
Змусять відповідати за кожну гривню: українців жорстко штрафують за гроші на картках
Треба терміново замінити водійське посвідчення: кому загрожує чималий штраф
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
2. Він покращує обмін речовин і, як наслідок, попереджає ожиріння.
3. Корисні властивості сиру сприяють профілактиці туберкульозу, атеросклерозу, недокрів'я, захворювань печінки, підшлункової залози, нирок, шлунково-кишкового тракту.
4. Молочний білок, який міститься у сирі, володіє величезною поживною цінністю, але при цьому засвоюється в рази краще навіть пісного м'яса.
5. Сир – це багате джерело кальцію і фосфору. Завдяки цим компонентам помітно поліпшується стан волосся, зубів, нігтьових пластин, кісткової тканини і нервової системи.
6. Цей кисломолочний продукт чудово доповнюється фруктами та ягодами, а значить ідеально підходить для літа.
Також портал повідомляв про те, що підготувати фігуру до сезону відпусток – не таке вже й складне заняття, якщо поставити перед собою мету. Найпопулярнішим способом підтримки чудової фізичної форми більшість зірок Голлівуду називає роздільне харчування.
Якщо вам складно повірити в результат, просто згадайте, як зараз виглядає Кетрін Зета-Джонс. Саме вона роками стежить за сумісністю продуктів.