Окрім традиційного глінтвейну найкраще допоможе зігрітися в зимові морози інший, не менш смачний та ароматний напій – грог.
Створений він на основі рому, цілі століття вважався "фірмовим" засобом від англійських моряків для лікування та профілактики цинги та застуди, повідомляє Politeka.
Втім, алкоголю у ньому чимало – повинно бути не менше 15-20%, додають пікантних ноток спеції, цукор, або лимонний сік. Пити його потрібно маленькими ковтками і тільки гарячим.
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Щоб приготувати грог, налийте у кастрюлю 400 мл води, доведіть до кипіння. Зменшивши вогонь, влийте повільно 200 мл рому, видавте туди ж сік з двох лимонів і додайте 4 ложки цукру. Після того, як цукор розчиниться, зніміть з плити і розливайте у чашки.
Дивіться: як приготувати грог вдома