Участь у виборах місцевих та сільських рад, селищних і міських голів у населених пунктах у зоні проведення АТО братимуть лише ті військовослужбовці, які належать до відповідної територіальної громади.

Про це заявив речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов, передає Укрінформ.

"Відповідно до закону України про місцеві вибори, за місцевих депутатів можуть голосувати лише члени відповідних територіальних громад. Тобто, якщо військовослужбовець, який проходить службу в зоні АТО, є членом місцевої громади там, де він несе службу, то він голосує, якщо ж ні - то ні", – пояснив речник Генштабу.

Читайте також: Підкріплення: "Айдар" повернувся на Донбас (фото)

Таким чином, якщо штатне місце дислокації підрозділу, наприклад, у Костянтинівці, то на вибори підуть лише ті військові, місце проживання яких зареєстровано у цьому місті. Якщо ж за місцем реєстрації військовослужбовець є мешканцем іншої громади, то він не братиме участі у голосуванні, зазначив Селезньов.

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Речник Генштабу запевнив, що військовослужбовців строкової служби у зоні АТО немає, а ті строковики, які проходять службу за місцем проживання, матимуть 4-годинне звільнення для можливості участі у виборах.