Україна очолила ТОП-10 світових економік, які найповільніше зростають. Про це повідомляють Світовий банк та Всесвітня книга фактів ЦРУ.

Світовий банк і ЦРУ прогнозують, що у 2015 році ВВП України впаде на 7,5%, а в 2016 році повернеться до зростання у 2%. Основною причиною падіння вважають військові дії на Сході країни. Також розвиватися економіці заважають корупція і недостатність реформ.

Четверте місце в антирейтингу посіла Білорусь, а Росія - шосте. Експерти очікують, що цього року ВВП Білорусі впаде на 3,5%, а наступного - на 1%. Аргументують падіння економіки країни високою інтеграцією в економіку Росії.

Росія займає шосте місце серед країн із стагнуючою економікою. Цього року її ВВП впаде на 2,7%, а наступного може вирости лише на 0,7%. На думку аналітиків, причинами зниження ВВП Росії стали падіння цін на енергоресурси, збільшення витрат на оборону і структурні проблеми економіки країни.

Читайте також: Яресько вимагає від кредиторів списати частину держборгу

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Друге і третє місця зайняли Венесуела і Лівія. А замикає першу п'ятірку економіка Сент-Люсія, яка дуже залежить від туристичної галузі.

До рейтингу повільно зростаючих економік світу також увійшли Сербія, Бразилія, Хорватія і Ємен.

При створенні рейтингу враховували прогнози темпу зростання ВВП Світового банку на 2014-2017 роки.