Amnesty International вимагає звільнити українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких Росія звинувачує у тероризмі.

Звинувачення проти українців є надмірними та мають бути зняті, сказано в повідомленні організації.

"Існують серйозні побоювання, що ці двоє стали мішенню російської влади виключно через свою опозицію до російської інтервенції в Криму та подальшої анексії півострову", - сказав прес-секретар українського представництва Amnesty International Богдан Овчарук.

Також організація вимагає від Росії розслідувати випадки застосування катувань проти Сенцова та Кольченка.

"Двом підсудним мають висунути або належні звинувачення, або відпустити їх. Усі твердження про катування та інші види жорстокого поводження, отримані від підсудних, їх адвокатів та свідків в цій справі мають бути негайно, ефективно і неупереджено розслідувані. Фізична і психічна безпека обох обвинувачених та двох свідків повинні бути забезпечені", - говорить представник Amnesty International.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Читайте також: Ключовий свідок відмовився давати свідчення проти Сенцова

Нагадаємо, Сенцова та Кольченка судять у Ростові-на-Дону за звинуваченням у вчиненні двох підпалів, в результаті яких було завдано невеликого збитку приватній власності "Російської громади Криму" та офісу партії "Єдина Росія".

Звинувачення у скоєнні цих нападів в рамках "терористичної групи" залежать від показів двох ключових свідків, які відмовилися свідчити проти підсудних в кінці липня цього року.