Інтернет-видання «Детектор медіа» дійшло до висновку, що анонімний Телеграм-канал «Тёмный рыцарь», який післяпіврічного мовчання поновив свою активність, зараз швидшеза все веде Світлана Крюкова - заступниця головного редактора проросійського видання «Страна.ua».

За інформацією «Детектор медіа» та повідомленнями багатьох інших медіа, раніше автором «Тёмного рыцаря» був народний депутат Олександр Дубінський. Остання публікація на каналі вийшла 1 грудня 2023 року, після чого канал на багато місяців замовчав. Припинення «мовлення» телеграм-каналу, ймовірно, було пов’язане з тим, що 14 листопада 2023 року суд відправив Дубінського до СІЗО.

Але вже з 18 червня цього року канал знову почав активність. Контент поновленого «Тёмного рыцаря» становить суцільний потік образ та погроз на адресу Романа Кравця, власника анонімного телеграм-каналу «Джокер».

Телеграм-канал «Джокер» у 2019 році створили голова партії «Укроп» Геннадій Корбан і Світлана Крюкова. А Романа Кравця вони начебто взяли адміном і помічником. Поступово Кравець відсторонив їх від можливості впливати на контент і став одноосібним власником “Джокера”.

Тепер же «оновлений» «Тёмный рыцарь» пише до Кравця вимоги «повернути канал власникам» та анонсує подальші журналістські розслідування про нього.

Популярні новини зараз

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку

У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло

10 800 грн для кожного члена сім'ї: хто отримає відчутну підтримку

Показати ще

Журналісти «Детектор медіа» ретельно проаналізувалипублікації на каналі «Тёмный рыцарь» і помітили, що вони часто видаляються з пабліку, а потім або з’являються зі змінами, або взагалі не поновлюються.

Скориставшись сервісом Wayback Machine, журналісти знайшли пости, видалені з «Тёмного рыцаря», і на деяких із них виявили аватарку таки Світлани Крюкової.