Активіст і антикорупціонер Віталій Шабунін у школі був визнаний непридатним до служби в армії через родимки на тілі.

Про це пише журналіст Володимир Бойко, публікуючи матеріали судового засідання, яке зараз розглядається в Дніпровському районному суді Києва щодо Шабуніна.

Віталій Шабунін \\ фото Фокус

«У ході досудового розслідування виявилось, що Шабунін, дійсно, має «законні підстави». Як повідомив Шабунін слідчому… у 9 класі у військкоматі не пройшов медичну комісію – не пропустив дерматолог через родимки на тілі», - пише Бойко.

У звʼязку з цим Шабуніну була видана довідка про непридатність до військової служби за станом здоров’я. І згодом у своїх публікаціях, активіст згадував, що має «законні підстави для демобілізації», якими він не користується.

Популярні новини зараз

Жителів "панельок" попросять заплатити велику суму: тисячі доларів поділять на всіх

Велике українське місто скоро повністю паралізує: через повітряні тривоги нема кому працювати

Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Показати ще

«Непридатний Шабунін на законних підставах ухиляється від військової служби та пропиває в київських генделиках грошове забезпечення, яке йому виплачують Збройні Сили України – служити йому не дозволяють родимки, а зовсім не відсутність моралі та переконаність у власній безкарності, як думають деякі», - пише Бойко.

Нагадаємо, командувач Сил Терооборони генерал Баргилевич у грудні 2023 року звертався до ДБР, щоб покарати командира військової частини за незаконні відрядження та виплати активісту Шабуніну.

ДБР розслідує дві кримінальні справи щодо Шабуніна - за ухилення від мобілізації та підробку документів НАЗК. А ЗМІ повідомляли, що він числиться бойовим медиком і отримує надбавки за службу, залишаючись у Києві.

Також нагадаємо, що від служби в армії ухиляються чимало інших антикорупціонерів та активістів, зокрема журналіст Юрій Ніколов, очільник «Фундації «DEJURE» Михайло Жернаков, експерт StateWatch Олександр Лємєнов, головний редактор «Руху «Чесно» Олександр Саліженко та інші.