На майбутній сесії Харківської обласної ради планують надати звання Почесного громадянина Харківщини Юрію Смирнову. Ця людина викликає багато питань у місцевих жителів через його минулу кар'єру в МВС та інші непрозорі зв'язки.

Смирнов почав як слідчий у Харкові, потім швидко просувався на посаді, став міністром внутрішніх справ та обіймав високі посади у Києві.

Він привернув увагу громадськості після скандальної заяви у справі Георгія Гонгадзе, назвавши вбивство "з хуліганських міркувань".

Згодом був нагороджений орденом, але пішов з посади міністра за п'ять місяців. Після цього обіймав різні посади та надавав підтримку через фонд "Правопорядок", фінансуючи допомогу військовим на фронті та купуючи обладнання.

Популярні новини зараз

Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить

Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Показати ще

Юрія Смирнова підозрюють в участі у схемі надання фейкових статусів ветеранів МВС. За інформацією різних джерел, включаючи "Дзеркало тижня", понад 50 осіб, включаючи Смирнова, нібито отримали липові статуси учасників бойових дій у Косові.

Ця схема дозволяла їм отримувати додаткові пільги, не маючи на це реальних підстав.

Нагадаємо, у Генштабі радіють темпам мобілізації: тенденцію хочуть зберегти

Раніше ми писали про те, що депутати -мільйонери отримують гроші за оренду, видаючи себе за бідняків: 6,2 млн. гривень – з початку року

Крім того, Знай.ua повідомляв, до арта депутата Анатолія Гунька самостійно голосує на засіданнях, поки той "досліджує" Відень