Напередодні поетичного вечора 15 грудня "Відчути недомовлене" Івана і Ксенії Охлобистіних в театрі "Гелікон-опера", з актором зустрівся кореспондент "Дни.ру".

В ході бесіди журналіст задав Івану питання про пророцтва старців щодо України, що вона нібито може повторити долю Югославії і розділитися на кілька незалежних держав. Актор відповів, що йому невідомо, точне це пророцтво або чиясь вигадки і додав, що відвідував батька Адріана в Псково-Печерському монастирі. На питання про те, чи відбудеться війна, пророк відповів, що буде обов'язково і порадив не хвилюватися, оскільки все в підсумку буде добре.

Далі відбулася розмова на тему заборони Івану в'їзду в кілька країн, в ході якого кореспондент запитав його про те, як живеться акторові під заборонами. Останній відповів, що відноситься до подібного гидливо, адже ворогом його зробили демократи, які засуджують консерваторів. Охлобистін зазначив, що побував скрізь, де хотів, і з'їздив би тільки в місто Ле-Локаль на кордоні Швейцарії і Франції, в якому знаходяться дві великі часові фабрики і музей старовинних годинників.

Журналіст висловив побоювання, що скоро акторові далі ДНР виїхати не вийде і уточнив, що той має паспорт "республіки". Іван відповів, що багато чого побачив там і нагадав, що це триває довше, ніж Друга світова війна. Метою його візиту в ДНР була підтримка Захарченко, в ході якого актор попросив зробити йому громадянство. Також Охлобистін підкреслив, що вірить в право людей, які проживають на території Донецької та Луганської областей, на самоосвіту, спілкування на рідній мові, проживання на рідній землі.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Також журналіст нагадав акторові, що раніше йому заборонили в'їзд до Естонії і Латвії через різких висловлювань на адресу сексуальних меншин, на що Охлобистін відповів, що це слова біблійного Мойсея. Іван додав, що завжди посилається на слова великих, коли говорить про Содом і Гоморру.

Далі кореспондент запитав про те, коли, на думку актора, закінчиться те, що відбувається на Україні і чи відбудеться примирення з українцями. Охлобистін відповів, що Україна вистоїть і в ній відбувається все те, що раніше сталося в 80-х - 90-х роках. На його думку, росіяни і українці все одно залишаться друзями, братами і сусідами, але допустив при цьому, що кілька поколінь все ж можуть вирости з ненавистю один до одного.

На закінчення журналіст задав питання про те, чим для Івана є Україна. За словами Охлобистіна, "це поетична складова нашої слов'янської цивілізації. А ми - більш прагматична, лісова. Вони - жителі півдня, які вміють і смачно готувати, і красиво їсти. Хоча в українців, звичайно, була більш неспокійна історія, оскільки поруч поляки".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Microsoft видалив зі свого каналу в YouTube рекламу за участю Охлобистіяна через його довгого язика.

Як повідомляв портал "Знай.ua": Британія заборонила Охлобистін відвідування заходів в рамках Тижня російського кіно в Лондоні.

Також "Знай.ua" писав, що Антон Геращенко звернувся до Мей з проханням не пускати Охлобистіна в країну, оскільки він пособник терористів.