У Великобританії була створена sim-карта, яка не дозволить нi відстежити, fні прослухати спілкування людини, яка встановить її в свій телефон.

Ця картка – дітище британського стартапу Brass Horn Communications, і вона призначена для анонімного спілкування. Секрет карти в тому, що вона базується на протоколі TOR. Творці карти заявляють, що розмови і СМС з неї не відстежуються.

Така карта винайдена для тих, хто високо цінує конфіденційність і хоче, щоб його розмови залишалися приватними. У Британії питання прослушки стоїть особливо гостро, так як держава деколи любить втручатися в справи своїх громадян. А навіть якщо до державного рівня не доходить, секретна SIM-карта може врятувати від переслідувань, наприклад, колишніми партнерами або занадто настирливими шанувальниками. Стартапери жартома припустили, що скористатися сімкою з функцією підвищеної приватності зможе і невірний сім'янин, якому є що приховувати, якщо раптом обдурена партнерка найняла детектива, і він не хоче, щоб його адьюльтер став надбанням громадськості.

Завдяки технології TOR користувач зможе спілкуватися по телефону без побоювань, що його прослуховують. Крім самої сім-карти в комплект входить спеціальне ПО, яке налаштовує на смартфоні безпечне підключення до серверів TOR. Також володаря такої сім-карти складно вичислити за допомогою стільникових веж, так як сигнал буде шифруватися і переплітатися між іншими абонентами.


Засновник стартапу Гарет Левелин заявив, що приватність повинна бути доступна кожному. Левелин сподівається не тільки запустити сім-карту в продаж, але і розширити мережу TOR на території Великобританії. В першу чергу його розробка стане в нагоді журналістам і їх інформаторам, активістам і людям, які побоюються за своє життя.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

У наш час найчастіше протокол TOR нерідко використовується для відвідування Даркнета і в кримінальних цілях. Зазначимо, що нещодавно Tor браузер з'явився на смартфонах на базі Android.


Нагадаємо, власною безпекою перейнявся і такий популярний месенджер, як WhatsApp. Раніше Знай.иа писав про те, що додаток зібрався обзавестися непробивною захистом.

А ось всесвітньо відомий бренд бюджетних смартфонів Xiaomi порадував новинкою, якої, як стверджують творці, немає аналогів.

Але на цьому винахідливість китайців не закінчується, так, нещодавно в Піднебесній був представлений смартфон, який вміє читати по губах. Винахід шокувало користувачів і вчених.