Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 6-8
Інгрідієнти:
175 г зеленої сочевиці
2 ст. л. соняшникової олії
1 велика цибуля, нарізана
1-2 зубчики часнику
1-2 ч. л. порошку чілі
1 ч. л. кмину
1 червоний і 1 зелений перець
2 моркви, очищені і нарізані
2 х 400 г банок нарізаних помідорів
1 ст. л. томатного пюре
300 мл рослинного бульйону
100 г замороженого гороху
175 г грибів
1 кабачок
сіль і мелений чорний перець
квасоля
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Приготованийие:
1. Поміщаємо зелені сочевиці у велику миску і наливаємо на них киплячу воду. Залишаємо на 30 хвилин.
2. Нагріваємо олію у великій каструлі і обсмажуємо цибулю і часник разом з чилі і кмином, приблизно десять хвилин або поки цибуля не стане м'якою.
3. Додаємо перець, моркву і сушену зелену сочевицю і варимо п'ять хвилин, постійно помішуючи. Додаємо помідори, пюре і горох, доводимо до кипіння й тушкуємо до тих пір, поки сочевиця не стане м'якою (близько 30 хвилин). Додаємо гриби і кабачки і тушкуємо ще п'ять хвилин. Приправляємо за смаком.
4. Додаємо приготовану квасолю і тушкуємо ще п'ять хвилин.
5. Подаємо з приготованим рисом.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт яблук в карамелі.