Один з найбільш ексцентричних художників у світі Сальвадор Далі любив підкреслити власну значущість і цінність своїх робіт. Йому нічого не вартувало обдурити покупця, сказавши, що в останній написаній картині для розведення фарби він використовував, наприклад, осину отруту. Саме завдяки таким дрібним хитрощам Далі вдавалося продавати свої роботи за мільйони доларів.

Ще менше він щадив власників ресторанів. Зібравши велику групу друзів і знайомих, Далі міг цілий вечір провести в закладі, пригощаючи всіх будь-якими стравами і напоями з меню. Коли виносили чек, геніальний художник щедрою рукою підписував чек на величезну суму, а потім… перевертав його і писав кілька теплих слів вдячності хазяїну закладу.

Художник наперед знав, що господар будь-якого ресторану не вирішиться перевести в готівку чек з оригіналом підпису самого Далі, який так хитро і вміло користувався своєю славою живого генія.

Популярні новини зараз

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Показати ще

Так воно зазвичай і бувало: ресторатори розуміли, що зможуть з часом виручити набагато більше грошей за цей чек, ніж просто сума за рахунком, ну а художник економив купу грошей.

Нагадаємо, на виставці в галереї Heather James Fine Art (Нью-Йорк) глядачам нарешті дадуть можливість побачити втрачене 75 років тому полотно легендарного каталонського художника Сальвадора далі. Всі ці роки картина перебувала в приватній колекції і для широкої публіки ніколи не демонструвалася.

Як повідомляв раніше портал "Знай.иа" великий іспанський поет, драматург, музикант і художник Федеріко Гарсіа Лорка був геєм. Тим не менш, як вважає німецький журнал Spiegel, саме гомосексуалізм Лорки є ключем до інтерпретації його творчості.

Також портал "Знай.иа" повідомляв про те, що як з'ясувалося, під картиною відомого художника Пабло Пікассо "Жебрачка, що сидить на корточках" є пейзаж, створений невідомим художником з Барселони.