Вже четвертий день невідомі люди в камуфляжі намагаються незаконно захопити ФГ “Строгого О. Ф.”.

Молодики без дозволу заїхали на територію господарства та почали завантажувати свої автомобілі соняшником з елеватора. Коли їм почали чинити опір, рейдери відкрили вогонь. Внаслідок, було поранено 5 людей, одного чоловіка забрала швидка.

Захоплення триває вже 4 день та набирає все нових обертів. Портал "Агро-Центр" викладає інформацію по днях.

7 вересня

У державному реєстрі замінили діючого власника та назву господарства “Строгого О.Ф.”. У підроблених документах його назвали ФГ “Слобожанські лани”, а новою власницею стала Олена Маруняк.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Власник розповів, що з Оленою Маруняк не знайомий.

8 вересня

30 чоловіків у камуфляжі захопили господарство. Вони незаконно заїхали на територію елеватору, заблокували ворота та почали завантажувати свої вантажівки.

Власник фермерського господарства Олександ Строгий розповів:

“З поля все скошено та вивезено 300 тонн соняшнику. Після того, як пішов дощ — вони зупинили збирання посівів. З елеватора намагаються вивозити зерно. Населення, пайовики не допускають цього. Міліція сприяє злочинцям вивозити зерно і збирати врожай з поля”

Він звернувся до міністра юстиції України Павла Петренка:

“Звертаюся до Вас з великим проханням зупинити рейдерське захоплення мого фермерського господарства (ЄДРПОУ 21229706) та терміново скасувати незаконну державну реєстрацію”.

11 вересня

Голова ВАР Андрій Дикун, на прес-конференції заявив, що напад на ФГ - справа рук рейдерів ДНР.

“Зверніть увагу, мешканець ДНР “рейдернув” аграрне підприємство на території України через нечесного державного реєстратора. Це вже питання має відношення також і до Служби безпеки України, адже це економічна війна, яка нас знищує”.

Тим часом на Харківщині рейдери почали стріляти в людей. Вони поранили мирних жителів, жінку, правоохоронців та власника підприємства. Поліція розібратися з людьми у камуфляжі не може. Правоохоронці залишаються осторонь та не приймають заходів для захисту громадян.

12 вересня

Прес-служба Нацполіціі в Харківській області повідомила про те, що правоохоронці штурмом взяли захоплений рейдерами елеватор. У загарбників були вилучені пістолети, рушниці та набої.

Нагадаємо, що 11 вересня під Харковом в ході рейдерського захоплення підприємства "Стратег-Агро" пораненими виявилися сім чоловік.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", ставленик Гройсмана контролює державний агросектор.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що лідер аграріїв закликав український політикум до об‘єднання проти п‘ятої колони Кремля.