Не так давно китайські вчені знайшли на півострові Лонг узбережжя Східної Антарктиди сотні мумій пінгвінів. Про це пише видання vokrugsveta.ua.

Варто відзначити, що фахівці з Університету науки і технологій виявили покинуті колонії пінгвінів Аделі (один із найпоширеніших їх видів), а потім знайшли останки птахів, які зникли з лиця Землі близько 750 років тому.

пінгвіни Аделі

Як стверджують експерти, пінгвіни масово вимерли через зміни клімату: велика кількість літніх опадів, а також танення снігу могло призвести до переохолодження тварин.

Зоологи в свою чергу впевнені, що сьогодні над пінгвінами також нависла загроза вимирання, так як кліматичні умови різко змінюються через глобальне потепління на нашій планеті.

Популярні новини зараз

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду

Показати ще

мумії пінгвінів на узбережжя Східної Антарктиди

Раніше повідомлялося, що біля Антарктиди від шельфового льодовика Ларсена відколовся гігантський айсберг А-68. Увагу вчених привернули не стільки величезні розміри брили, розміром з половину Ямайки, скільки його дивна поведінка.

Так, за це літо айсберг повернувся проти годинникової стрілки на 90 градусів, що не властиво таким величезним об'єктів. Дослідники все ще намагаються з'ясувати, що стало причиною такого швидкого повороту.

Як відомо, айсберг А-68 відколовся влітку 2017 року. Площа айсберга А-68 становить 5,8 тисяч кв. м, а маса – трильйон тонн. Раніше крижана брила не привертала до себе увагу і була стійкою, так як зачепилася за морське дно і практично не рухалася.

Але з липня айсберг почав плавний поворот проти годинникової стрілки, а в серпні поворот прискорився. Відзначається, що за останні два тижні айсберг повернувся на 10 градусів, а за два тижні до цього — на 30 градусів.

Айсберг в Антарктиді

Нагадаємо, що континент, який займає південний полюс нашої планети, покритий льодом товщиною до 4,8 кілометра.

Як повідомляв портал Знай.uа, у місячних кратерах, що надійно приховані від сонячного світла, дійсно є запаси води.

Також портал Знай.uа писав, якою була Антарктида мільйони років тому.