Українські фахівці змогли перехопити дані з російських супутників і зупинити наступ ворога.

Цю інформацію повідомив президент України Петро Порошенко.

"Напередодні нашого Дня Незалежності, напередодні нашого параду (військового параду в Києві, - Апостроф) вони традиційно намагалися зіпсувати нам свято. Посилена рота на ділянці населеного пункту Жолобок в смузі настання 1,5 км, сконцентрувавши артилерію, системи залпового вогню, міномети, намагалися прорвати фронт. Супутникові знімки, робота розвідки, дали можливість своєчасно підтягнути резерви, своєчасно підтягнути артилерію, своєчасно сконцентрувати (збройні сили, - Апостроф) та зустріти ворога так, щоб не було повадно так наступного разу робити" Петро Порошенко

Петро Порошенко

Крім того, президент України підкреслив, що це вдалося завдяки фахівцям у різних галузях.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

"Це стало можливим завдяки фахівцям з комунікаційних спеціальностей, фахівцям з супутникових технологій, так як ми робили перехоплення з російських супутників і це означає, що в Україні вже створена дуже сильна школа, яка дозволяє нам на рівних обороняти рідну землю" Петро Порошенко

Петро Порошенко

Нагадаємо, що ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася напруженою, проте була цілком контрольованою.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об'єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Луганське, Светлодарское, Майорск, Південне, Верхнеторецкое, Красногорівка, Мар'їнка, Павлопіль, Гнутово, Водяне та Лебединський.

Як повідомляє прес-центр ООС, російські окупанти 25 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому озброєння, заборонену мінськими домовленостями, ворог не застосовував.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", британська авіакомпанія British Airways забила тривогу – база даних зламана хакерами. Через атаки скомпрометовані кредитні картки 380 тис. клієнтів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) виступила з підтримкою пропозиції президента України Петра Порошенка про непродовження дії договору про дружні відносини з РФ.