Найкраще обслуговування – це не просто принести клієнту смачну страву із якісних продуктів, а ще й створити унікальну атмосферу, яка залишить приємний відбиток у пам'яті. На цьому якнайкраще знається ресторанний оглядач, автор численних есе на подібну тематику, Інна Гордієнко.
"Таких закладів дуже багато. Саме у Львові, наприклад, почалася ця історія гастрономічної Мекки України, бо там багато концептуальних речей", - підкреслила вона в ефірі "Знай.ua".
Сучасна українська кухня – яка вона? Особливо національна. Адже вареники, сало, борщ – це жирні страви. Але з часом усе змінюється, додаються в меню нові пункти, про які раніше ніхто навіть не чув.
"Модерн український. Багато хто із Дмитром Борисовим намагається готувати із локальних продуктів – сирів, м'яса…Знаю зі свого досвіду, що чимало фермерських господарств. Можливо, не такого бренду, як французькі. Вчора нас пригощали канапкою із десятьма українськими видами сиру. Фантастичні назви, навіть не згадаю, але вони прекрасні", - вважає Гордієнко.
Популярні новини заразПоказати щеШтрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Вражає закордонних гостей і наш алкоголь – виробляється "Шабо", дуже популярне у рестораціях, але поки поступається італійському. Найчастіше купують наливки на ягідних мусах – річ оригінальна, котру туристами не так легко знайти де-інде.
Тобто нав'язані роками стереотипи щодо української кухні давно втратили актуальність – зараз вітчизняним професіоналам є чим здивувати відвідувачів. І мова не тільки про спиртне.
Дивіться: Інна Гордієнко в гостях у Знай.ua