Макарони є у раціоні буквально кожного з нас, при цьому дієтологи не бачать у цьому продукті нічого шкідливого.
Головне – це вибирати правильний сорт та знати, з чим слід поєднувати макарони.
Спочатку варто визначитися з сортом – найкращими вважаються макарони з твердих сортів пшениці, тому що в них більше клітковини – 6,5 г на 100 г продуктів. Однією порцією можна закрити добову потребу.
Клітковина здатна контролювати рівень цукру та холестерину в крові, знижувати тиск. Також вона сприяє схуднення та налагоджує травлення.
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Так, лікарі рекомендують заправляти макарони рослинними оліями до смаку, підійде соняшникова, оливкова або будь-яке інше. Це краще, ніж томатний чи вершковий соус, якими зазвичай заливають пасту. Рослинна олія має ненасичені жирні кислоти, тому її варто включити до раціону для зміцнення імунітету.
Також з макаронами добре поєднує овочеве рагу, адже у блюді багато вітамінів та мінералів. Крім того, обід вийде набагато ситніше. Ще можна додати гриби чи морепродукти.
А ось макарони по-флотськи часто їсти не варто через велику кількість насичених жирів. Слід мінімізувати вживання ковбаси, сосисок.
Нагадаємо про детокс для шкіри: чай, який допоможе "зжерти" токсини у людини.
Раніше ми повідомляли, чим небезпечно сало: ці види улюбленого українцями продукту краще не мати у холодильнику.
Також стало відомо, що їжа може зробити щасливими, але не налягайте на бургери: топ продуктів, які допоможуть подолати стрес.