Міжнародна група вчених з'ясувала, що скорочення калорій продовжує життя. Згідно з масштабним дослідженням американських учених, різні дієти справді можуть уповільнити старіння організму. Наприклад, зменшення калорій дало найбільший приріст тривалості життя – на 40%.

Однак, як запевняють вчені, уривчасте голодування та легкі дієти також уповільнюють старіння.

Про це стало відомо завдяки повідомленню в одному з американських медичних журналів.

Голодування, 24 канал

Нове дослідження розкриває потенціал щомісячних циклів дієти, що імітує голодування, у боротьбі з передіабетом та старінням.

Популярні новини зараз

Українця відправили на фронт наступного дня після оновлення даних: за 2 години вже потрапив під обстріл

Зустрічатимемо Сонце о 3 ночі: коли Україна востаннє перейде на "зимовий час"

Від шикарної моделі тікають хлопці через її дивні нахили: "Або я, або ці яйця"

Мінекономіки готує нові правила бронювання працівників: що зміниться до листопада

Показати ще

Дослідження, проведене під керівництвом доктора філософії та професора Школи геронтології Університету Південної Каліфорнії, Вальтера Лонго, підтверджує, що така дієта може покращити резистентність до інсуліну, знизити рівень жиру в печінці та зменшити ознаки старіння імунної системи та біологічного віку.

Дієта, харчування / фото: Pixabay

Дослідження надало учасникам спеціально розроблені набори харчування на кожен день, щоб забезпечити суворе дотримання режиму. Учасники проходили три-чотири цикли FMD, кожен тривалістю п'ять днів протягом місяця.

Результати дослідження вказують на значні зміни у організмі учасників. Після трьох циклів FMD рівень резистентності до інсуліну учасників знизився, а також спостерігалося зменшення кількості жиру у печінці та черевного жиру. Ці зміни асоціюються із зменшенням ризику розвитку діабету та серцево-судинних захворювань.

Крім того, вчені відзначили ознаки молодої імунної системи та зниження біологічного віку в учасників, що вказує на покращення функціонування клітин та тканин. Середній біологічний вік учасників знизився майже на 2,5 роки після трьох циклів FMD.

Дієта / фото: Pixabay

Ці результати підтверджують, що дієта, що імітує голодування, може бути ефективним інструментом у боротьбі зі здоров'ям та уповільненні процесів старіння. Однак потрібне подальше дослідження для підтвердження довгострокових ефектів та безпеки цього підходу.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, гемоглобін підніметься і без м'яса: які продукти багаті на залізо, рятівні рецепти.

Раніше повідомлялося, жуй і стрункішою: як жуйка може допомогти скинути зайві 5-7 кг.

Також, немає після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренер назвала головне правило стрункості.